Phantom F-4: Σε εξέλιξη η έρευνα για τον κυβερνήτη Στάθη Τσιτλακίδη – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

stathis tsitlakides fb 0.jpg

Τι είναι η πτήση «χαμηλής ναυτιλίας» – Το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα θα βγει έπειτα από ενδελεχή έρευνα

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Στάθη Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4, που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Play Video
Η επιχείρηση εντοπισμού του Στάθη Τσιτλακίδη υποστηρίζεται από τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής αεροπορίας, και ένα υποβρύχιο drone. Έρευνες έχουν διεξαχθεί ήδη μέχρι ενός σημείου του βυθού με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές στις οποίες δεν εντόπιστηκε τίποτα σημαντικό.

Ο 31χρονος σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης

Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο σημεία όπου το βάθος είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος» το οποίος διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να εντοπίσει το υπόλοιπο αεροσκάφος. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιηθήκαν έρευνες σε παράκτιες περιοχές από τον Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας χωρίς και πάλι κανένα αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα δεν θα βγει παρά μόνο έπειτα από ενδελεχή έρευνα που θα ακολουθήσει.

Τι είναι η πτήση «χαμηλής ναυτιλίας»
Υπενθυμίζεται ότι το Phantom κατέπεσε ενώ οι δύο χειριστές πραγματοποιούσαν χαμηλή πτήση. Εκτιμάται ότι χάθηκε ο έλεγχος του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια των κλειστών ελιγμών που πραγματοποιούσε το ζεύγος των δύο Phantom τα οποία είχαν απογειωθεί από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στο πλαίσιο άσκησης χαμηλής ναυτιλίας, δεν πρέπει να αποκλείεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων πρόκειται για ασκήσεις όπου τα μαχητικά πετάνε σε πολύ χαμηλό ύψος, σχεδόν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στις χαμηλές πτήσεις, τα μαχητικά εντοπίζονται πολύ αργά από τα ραντάρ ή μπορεί και να μην εντοπιστούν καθόλου καθώς γίνονται σχεδόν αόρατα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παρακάμψουν την εχθρική αεράμυνα και να φτάσουν στον στόχο τους χωρίς να γίνούν αντιληπτά.

Play Video
Πηγή: skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith