Πέτη Πέρκα: Δεν θα παραδώσω την έδρα

peti perka

Σε κατάσταση αποσύνθεσης δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα διήμερο με κόντρες, αποχωρήσεις, διαφωνίες αλλά και εκκλήσεις για ενότητα.
Η αυλαία των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής έπεσε το απόγευμα της Κυριακής με το κείμενο πολιτικής απόφασης που εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα αλλά χωρίς την παρουσία των μελών της «Ομπρέλας», των «6+6» και της ομάδας Τεμπονέρα.

«Θα ανεξαρτητοποιηθώ, δε θα παραδώσω έδρα»
«Προφανώς θα γίνει ανεξαρτητοποίησή μου, θα μιλήσω με τον πρόεδρο της Βουλής και πιθανόν θα πάω αύριο να τον συναντήσω και να επιδώσω την επιθυμία αποχώρησης», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Πέτη Πέρκα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Την έδρα μου δε θα την παραδώσω. Θεωρώ ότι αυτός που μετακινήθηκε από την γραμμή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την οποία έχω πάρει νωπή εντολή από την περιοχή μου να την υπηρετήσω, είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Δε δικαιούμαι να μην ακολουθήσω αυτό που ο λαός της Φλώρινας μου έδωσε να κάνω».

Όπως λέει η ίδια:

«Ο πρόεδρος που έχει αγνοήσει πλήρως το καταστατικό με όλες αυτές, τις τελευταίες ειδικά κινήσεις, επικαλείται ένα καταστατικό για έναν άνθρωπο που δεν είναι μέλος του κόμματος. Επίσης φαίνεται δεν ξέρει και τις διαδικασίες. Από χθες ζητάει μια έδρα πριν ακόμη γίνει ανεξαρτητοποίηση. Εγώ θέλω να υπενθυμίσω ότι έχουμε κάποιους στην κοινοβουλευτική ομάδα οι οποίοι δεν είναι μέλη του κόμματος.

»Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εμάς ο στόχος μας, όσων φύγαμε, παραμένει να είναι το καθεστώς Μητσοτάκη, θα κάνουμε μια σκληρή αντιπολίτευση αλλά τεκμηριωμένη, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση τον κόσμο της Αριστεράς που πονάει αυτήν την στιγμή. Αυτή η μετάλλαξη η βίαιη του κόμματος έχει προκαλέσει μεγάλο ρήγμα που δεν είναι μόνο σε επίπεδο στελεχών. Αυτό που είναι σοβαρό είναι αυτό που γίνεται στη βάση του κόμματος, έχουμε καθημερινά αποχωρήσεις».

Η βουλευτής του κόμματος τόνισε:

«Θεωρώ ότι αγαπημένοι σύντροφοι που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη αλλά και νεότεροι που έχουν δώσει μάχες, δε θα αντέξουν για πολύ, εμένα αυτή είναι η εκτίμησή μου. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι, σε όλη αυτήν τη διαδικασία, όποιος έχει μια άλλη άποψη χαρακτηρίζεται υπονομευτής. Η προχθεσινή τοποθέτηση του προέδρου μάς πρόσβαλε, απορώ πως δεν έφυγε όλη η αίθουσα, δεν μπορείς να αναφέρεσαι μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς σε 5η φάλαγγα. Δεν είναι κουβέντες που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος που έχει σχέση, καταρχάς, με την πολιτική».

«Τυχάρπαστος & ουρανοκατέβατος πρόεδρος»
Στο MEGA μίλησε και ο Τάκης Κατσαρός, στέλεχος του κόμματος, λέγοντας:

«Είχα μιλήσει για την άνοδο της ασημαντότητας. Αυτό που είπα πριν από 18 ημέρες το είδε όλη η Ελλάδα σε κοινή θέα. Η ασημαντότητα του κ. Κασσελάκη, ο εξευτελισμός, ο διασυρμός ενός ιστορικού κόμματος σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

»Δεν ενοχλήθηκε μόνο η ‘Ομπρέλα’, νομίζω ότι ενοχλήθηκε κάθε δημοκράτης ο οποίος άκουγε αυτές τις εκφράσεις. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου να αποκαλείται ένας άνθρωπος και άλλοι αγωνιστές, 5η φάλαγγα, κομματίλα, καμαρίλα, προσβάλλει κάθε δημοκράτη».

Όπως σημείωσε ο κ. Κατσαρός:

«Θα το μετανιώσουν πικρά και αυτό θα αποδειχτεί πολύ σύντομα. Όπως είδατε ο κ. Κασσελάκης αμφισβητήθηκε αυτήν τη φορά από την πλειοψηφία της ΚΕ σε μια καίρια επιλογή του να θέσει τις διαγραφές σε δημοψήφισμα και αναγκάστηκε στο τέλος να το πάρει πίσω. Οι διαγραφές δεν περνούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, επιβεβαιώθηκε πλήρως αυτό, και με τη γενναία δήλωση που έκανε ο κ. Κοτσακάς, ο πρόεδρος της ΕΔ, ο οποίος κοιτώντας στα μάτια τον κ. Κασσελάκη, πρώτον του συστήθηκε, το φαντάζεστε να συστήνεται σε έναν τυχάρπαστο και ουρανοκατέβατο πρόεδρο ο πρόεδρος της ΕΔ, και να του επιστρέφει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό εντέλλεσθε».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ραγδαίες εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

«Οπωσδήποτε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, είναι πολύ γενναία και χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του κ. Δραγασάκη, και όσοι επιμένουμε δημοκρατικά και αριστερά δε θα εξαφανιστούμε από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Ζητώ συγγνώμη για το θέαμα που παρουσιάζει αυτήν την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, το φαινόμενο Κασσελάκη δεν ήταν μοιραίο, μπορούσε να είχε ανατραπεί, βαριές ευθύνες και στην προηγουμένη ηγεσία αλλά και σε όλους μας. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό το θέαμα, για αυτό το όργιο αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού που επέδειξε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith