Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου – Η θρυλική φωνή του μπάσκετ

vasilisgeorgiou

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου που είχε συνδέσει το όνομά του με την περιγραφή στο θρυλικό αγώνα μπάσκετ της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας το 1968

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και της δημοσιογραφίας. Ο Βασίλης Γεωργίου αποτέλεσε την ιστορική φωνή του τελικού της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας, όπου η Ένωση κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της, το 1968.


Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γ’ Γυμνάσιο και έπειτα σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και ραδιόφωνο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση. Το 1967 παρουσίασε μαζί με τον Γαβάκη την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Γεωργίου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από το Σκαγιοπούλειο παίρνοντας μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1951 όπου προκρίθηκαν σαν πρωταθλητές Πατρών. Το 1951 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Πατρών ως το 1959 και μαζί του κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958 και αποτελούσε βασικό του παίκτη.

Το 1961 παίρνει μεταγραφή για τον Τρίτωνα Αθηνών που ήθελε να διεκδικήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα και έπαιξε μαζί του σε δύο πρωταθλήματα Α’ Εθνικής. Στον Τρίτωνα, όπως ο ίδιος ανέφερε, πήγε, όταν το 1959 παρουσιάστηκε στην Κόρινθο να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία γνωρίστηκε με τον Κ. Μουρούζη και όταν ο τελευταίος πήγε στον Τρίτωνα, τον πήρε μαζί του.

Το 1963 επέστρεψε στην Πάτρα, καθώς πήρε μεταγραφή για την Παναχαϊκή παίζοντας στο τοπικό πρωτάθλημα για περίπου δύο χρόνια, έπειτα ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα. Είχε γράψει το βιβλίο «Αγαπητοί ακροατές, μια ζωή μικρόφωνο», όπου μέσα εκεί γράφει όλη του τη δημοσιογραφική διαδρομή.

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith