Περιστατικό κακοποίησης γάτα από ανήλικες στην Κρήτη

gata

Είναι ανήλικα κορίτσια στο Ρέθυμνο της Κρήτης που διασκεδάζουν κλωτσώντας μια γάτα.
Γελούν. Τους φαίνεται αστείο. Ένα άλλο κορίτσι βιντεοσκοπεί το θέαμα. Είναι ένα ακόμη βίντεο κακοποίησης ζώου και μάλιστα, από παιδιά, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ως… σπουδαίο κατόρθωμα και έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης και ντροπής.

«Μία ανήλικη μαθήτρια κλωτσάει για την πλάκα της ένα γατάκι, κάποιος άλλος το βιντεοσκοπεί και προφανώς, μεταξύ τους να το βρίσκουν αστείο. Τους φάνηκε αστείο η κακοποίηση ενός αθώου πλάσματος, το οποίο πήγε μόνο για να ζητήσει λίγη στοργή», λέει η Σταματίνα Σταματάκου, διευθύντρια Ακαδημίας «Zero Stray Pawject».

Κλώτσησε τη γάτα & γελούσαν
Στην αρχή το γατάκι πλησιάζει την παρέα και τα κορίτσια δείχνουν να το συμπαθούν. Αρχίζουν να το χαϊδεύουν και μάλιστα, η μία, το σηκώνει ψηλά και του μιλά στοργικά. Η γάτα δείχνει να φοβάται και την γρατζουνά. Το νεαρό κορίτσι την αφήνει κάτω και αμέσως την κλωτσά μακριά προς τις σκάλες γελώντας.

Οι ντροπιαστικές αυτές εικόνες έκαναν το φιλοζωικό Σωματείο της περιοχής να κινηθεί νομικά.

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ξανά και ξανά περιστατικά βαρβαρότητας απέναντι στα ζώα. Η μαθήτρια σίγουρα είναι αντιμέτωπη με κακοποίηση ζώου. Το θέμα είναι πώς θα το χειριστούν, καθώς είναι ανήλικη».

Για το βίντεο και την αδιανόητη κακοποίηση της γάτας από το κορίτσι, έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία ανηλίκων.

Δεν σταματά η φρίκη
Την Πρωτομαγιά, ένα βίντεο σε μια ψαροταβέρνα στην Αιδηψό είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Και σε αυτήν την περίπτωση, η παρέα θεώρησε διασκεδαστικό να δελεάσει μια πεινασμένη γάτα με ψάρι και όταν το ζώο πήγε να το πάρει, ένα από τα μέλη της παρέας το έριξε με κλωτσιά στη θάλασσα.

Παρόμοιες εικόνες και στην Κομοτηνή, και άλλες σε χωριό της Καρδίτσας, με αποκορύφωμα την κακοποίηση του γαϊδάρου στη Ζίτσα που είχε ως συνέπεια το τραγικό τέλος του ζώου.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith