Πεντέλη: Τρεις πυροσβέστες και πέντε πολίτες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά και εγκαύματα

spiti pentelh

Η φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και έχει καταστρέψει σπίτια και περιουσίες σε Ντράφι, Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα, προκαλούν και τραυματισμούς.

Έως τις 05:45 το πρωί της Τετάρτης (20.07.2022), σχεδόν 15 ώρες αφού ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη δηλαδή, υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, πυροσβέστες και πολίτες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν μεταφερθεί και πέντε πολίτες.

Ένας πολίτης μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι απομακρύνσεις
Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στην Πεντέλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), φιλοξενούσε 46 άτομα. Μεταφορά 6 ατόμων με φορείο + 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα. Διακομιδή ενός (1) ατόμου προς το Ιπποκράτειο.

Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφορά 10 ατόμων > 2 σε Ερυθρό Σταυρό + 2 σε Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη τα υπόλοιπα 6 5 Ερυθρό Σταυρό, 4 Θάλπη.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith