Πεδίο μάχης εντός και εκτός ΑΠΘ

epeisodia 252863 341161 type13262

Μπαράζ επεισοδίων το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και μελών του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το σκηνικό θύμιζε «πόλεμο», με συνεχείς ρίψεις αντικειμένων από ομάδες διαδηλωτών, όπως πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν, κάνοντας χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και ρίψεις νερού από τον «Αίντα».

Τα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Πανεπιστημίων και επεκτάθηκαν μέχρι και την οδό Αριστοτέλους, στην οδό Εγνατία.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε … ρινγκ, με οδοφράγματα, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, «βροχή» χημικών και βομβών μολότοφ εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απωθήθηκε προς την οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, με τον «Αίαντα» να κάνει συνεχώς ρίψεις νερού για να απομακρύνει το πλήθος.

Ωστόσο κατά την απώθηση των αστυνομικών, «εκτοξεύονταν» νέες πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή φθορές σε πολίτες, διαδηλωτές ή αστυνομικούς.

Έντονα ήταν τα παράπονα του κόσμου που συμμετείχαν νωρίτερα στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου. Αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν προς τις Αστυνομικές δυνάμεις για αναίτια χρήση χημικών σε χώρο όπου βρισκόταν και απλός κόσμος με παιδιά.

Οι πολίτες μάλιστα ανέφεραν ότι κινδύνεψε κόσμος να ποδοπατηθεί ή να αντιμετωπίσει πρόβλημα ασφυξίας, καθώς στο χώρο της συναυλίας βρισκόταν χιλιάδες άτομα.

real.gr

zenith