Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι 6 για ληστείες και ναρκωτικά

patra giafka silipsi xr

Γνωστή έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιανουαρίου η απόφαση για τους έξι – μέλη συμμορίας, για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πάρα πολλούς αναρχικούς συγκεντρωμένους στο σημείο, ανακοινώθηκε η προφυλάκιση και των έξι.

Πρόκειται για τα άτομα που συνελήφθησαν μαζί με μια ακόμη 24χρονη κοπέλα, πριν από έξι ημέες, όταν έγινε γνωστή η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Λόγω της υπόθεσης η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πάτρας

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συλληφθέντες προέρχονται από ομάδες που κινούνται στον αντιξεουσιαστικο χώρο, ενώ έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων όπλα και εκρηκτικά. Εμπλέκονται σε τουλάχιστον 7 ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα από τα σπίτια βρέθηκαν 230 γραμμάρια δυναμιτιδα και πιστόλια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οργάνωση αυτή ευθύνεται για τις ληστείες σε τρεις τράπεζες, σε τρία καταστήματα ΕΛΤΑ και σε ένα σούπερ μάρκετ, ενώ η δράση της έχει ξεκινήσει από το 2020.

Σύμφωνα με την αστυνομία και την Ασφάλεια Πατρών που έχει αναλάβει τις έρευνες της υπόθεσης η εγκληματική αυτή οργάνωση εμπλέκεται σε υποθέσεις ληστειών, κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών, ενώ κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες. Η «λεία» από τις ληστείες ανέρχεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε 19.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, έχουν βρεθεί περούκες και ψεύτικα μούσια, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας, αλλά kκαι βιβλία που διάβαζαν και σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Η συγγένεια με μέλος της 17 Νοέμβρη

Στενή συγγένεια με έναν από τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17Ν έχει ένας από τους επτά συλληφθέντες στην Πάτρα ως μέλη συμμορίας, που εμπλέκεται σε ένοπλες ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών, υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον γιο του Κώστα Καρατσώλη, του «Στέλιου» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν. Ο 57χρονος σήμερα Καρατσώλης είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση, για ληστεία και έκρηξη. Αποφυλακίστηκε το 2010.

dete.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith