Παραλίγο τραγωδία στο ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

mat astynomia katalipsi apth intime.jpg

Η επίθεση έγινε στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής – Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να πάρουν τις πλάκες ουρανίου

Μία πολύ επικίνδυνη – έως και δυνητικά θανατηφόρα – επίθεση έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΑΠΘ, πριν την αστυνομική επιχείρηση της αστυνομίας το Σάββατο και τις 49 συλλήψεις.

Η επιχείρηση έγινε γιατί η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ομάδα ατόμων επιχείρησε να αφαιρέσει τις λαμαρίνες έξω από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού.

Τελικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τώρα αποδεικνύεται ότι κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί με αλυσοπρίονο στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής, όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Ουσιαστικά, κάποιοι από τους συλληφθέντες -καταληψίες προσπάθησαν να πάρουν τις πλάκες ουρανίου από το περιβλημά του αντιδραστήρα, με κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Εχθες, οι συλληθφέντες πέρασαν αυτόφωρο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 29 Μαρτίου λόγω απουσίας μαρτύρων,

Οι συλληθφέντες της χθεσινής επιχείρησης κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Πηγή: skai.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith