Παπαθανάσης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις

capture 21.jpg

«Θέλουμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση που μιλάει ουσιαστικά και για τα προβλήματα της κοινωνίας, όχι μία αντιπολίτευση με τοξικότητα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που ξεκινούν εντός του Οκτωβρίου μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

«Ξεκινά ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο καλύπτει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις νεοσύσταστες επιχειρήσεις. Θα μπορούν να λάβουν έως 50% επιδότηση σε ένα επενδυτικό σχέδιο που θα καταθέσουν έως 400.000 ευρώ και θα λάβουν μάξιμουμ 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα είναι για όλη την Ελλάδα, για νεοσύστατες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα ανοίξει τον Οκτώβριο».

zenith

Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα για τις περιοχές απολιγνιτοποίησης. «Αφορά στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, έως 100.000 ευρώ, στο οποίο θα λάβουν επιδότηση έως 70% . Θα αρχίσει να τρέχει αρχές Οκτωβρίου».

Για τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε: «Υλοποιούμε το πρόγραμμα όπως το είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη».

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε: «Χαιρετίζουμε τη δημοκρατική διαδικασία. Έτσι εξελέγη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλουμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση που μιλάει ουσιαστικά και για τα προβλήματα της κοινωνίας, όχι μία αντιπολίτευση που μέχρι σήμερα μιλούσε με τοξικότητα. Αναζητούμε αντιπολίτευση σοβαρή. Αυτό θα περιμένουμε όποιος και αν εκλεγεί».

Αναφερόμενος στις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία από τις πλημμύρες, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι « Μέχρι σήμερα, 2δισ. 200 εκ. ευρώ πόροι πάνε προς τη Θεσσαλία και αναμένουμε και άλλη στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης».

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith