Πάνος Παπαδόπουλος: «Διαμαντάκι» οι «Λουόμενες»!

Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θεατρική παράσταση «Λουόμενες» (από Σάββατο 3 έως και Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου) σε σκηνοθεσία Ζέτας Λάττα από τη θεατρική ομάδα «ΠΡΟΒΑ» της πόλης μας.
Η συγγραφέας και ηθοποιός Κατερίνα Μαυρογεώργη στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα επιδεικνύει μια φρέσκα και δυνατή γραφή. Οι τρεις γυναίκες πρωταγωνίστριες που συναντιούνται στο χαμάμ (Φελίσια Κάκκου, Κατερίνα Ζαχαράκη, Έφη Διαμαντοπούλου) σε συνδυασμό με την εξαιρετική σκηνική υποστήριξη του Δημήτρη Δημητρόπουλου και την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ζέτας Λάττα, έδωσαν ένα αισθητικό και συνάμα καθαρτήριο αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου.
Η τοποθέτηση της ιστορίας στα ιαματικά λουτρά κάποιας πόλης, μια παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου συναντιούνται τρεις γυναίκες, η ιδιοκτήτρια και δύο πελάτισσες, είναι πρωτότυπη και ταυτόχρονα πρωτοποριακή.
Κουβαλούν και οι τρεις βάρη και μυστικά και μεταξύ εξομολογήσεων, θεραπείας και κατανάλωσης αλκοόλ φτάνουν στη λύτρωση, που θα τις οδηγήσει στην επόμενη μέρα στην ανεύρεση ενός νέου βηματισμού στην πολύπαθη ζωή τους.
Η ένταξή τους στο μοτίβο των ηρωίδων της όπερας, που όλες είχαν τραγικό τέλος, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες αυτές είναι πλέον “έτοιμες” να αναζητήσουν την αυτοδιάθεσή τους, την ελευθερία τους με πράξεις και τρόπο ανεπιτήδευτο, πέρα από τους πύρινους λόγους κατά της πατριαρχίας.
Ένα κείμενο και μια παράσταση που ρέει, είναι καθηλωτική, έχει βάθος και χιούμορ και τρεις ηρωίδες επάξια ζωντανές, τρωτές και ανθρώπινες, με μεγάλα προσωπικά δράματα που μπορεί ο καθένας μας να κουβαλάει.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής παράστασης!
Πάνος Παπαδόπουλοςgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith