Παναιτωλικός – Για θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε ΠΑΣ αλλά και τι λέει η παράδοση

warriors pas

Επτά διαδοχικές επισκέψεις στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα μετρούσε ο Παναιτωλικός χωρίς να σημειώσει ούτε γκολ μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2017.

Ήταν τότε που ο Μοράρ βρήκε δίχτυα στο 69ο λεπτό και έγραψε το 1-1 για την ομάδα του Αγρινίου.

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους ήταν στις 21 Μαρτίου 1976. Τελείωσε με νίκη 1-0 της ομάδας της Ηπείρου χάρη σε γκολ του Γκλασμάνη.

Ακολούθησε ακόμη μια, την επόμενη σεζόν. Στις 12 Δεκεμβρίου 1976, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 με σκόρερ τον Θανάση Μπρεντάνο και τον Εντουάρντο Κοντογεωργάκη.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν πάλι στην Super League το 2011-12. Με τον Βίλα τότε να σκοράρει και να δίνει τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε αυτά τα επτά διαδοχικά ματς που δεν κατάφερε να σκοράρει στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναιτωλικός πήρε δύο ισοπαλίες με 0-0 και ηττήθηκε πέντε φορές.

Η πρώτη νίκη για την ομάδα του Αγρινίου ήρθε στις 20 Οκτωβρίου 2018. Με 2-0 και τον Φράνκο Μάζουρεκ να σημειώνει και τα δύο γκολ για τον Παναιτωλικό.

Έγινε παράλληλα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει δύο φορές στο ίδιο ματς για τις δύο ομάδες στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός.

Το 1-0 και 0-0 είναι τα δημοφιλέστερα σκορ στις αναμετρήσεις τους με τρεις εμφανίσεις το καθένα. Μετά το 2-0 με δύο παρουσίες.

Για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 25 φορές με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου έχει επικρατήσει 16 φορές, ο Παναιτωλικός 3 φορές και 6 αναμετρήσεις έχουν τελειώσει ισόπαλες.

12 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 11-4

titormosnet.gr

zenith