Παναγιώτης Καψάλης: 3 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και το ποδήλατο στο Αγρίνιο πήγε διακοπές

panagiotis kapsalis

Ο Δήμος Αγρινίου μας παρουσίασε την αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων ως καινοτόμα πρωτοβουλία που θα βοηθήσει στην βιώσιμη ανάπτυξη. Στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στην πράσινη πόλη. Στην πιο φιλική πόλη. Στην πιο έξυπνη πόλη.

Ναι αλλά δεν μας είπαν που και πως θα γίνουν όλα αυτά όταν δεν έχεις δημιουργήσει υποδομές για να γίνει η χρήση του ποδηλάτου. Δεν μας είπαν εάν αναφέρονταν στο Αγρίνιο ή σε άλλες πόλεις.

Αντ’ αυτού μπήκε το κάρο μπροστά από το άλογο για μια ακόμη φορά.

Έγινε η 1η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων με κόστος 500.000 €.

Τα αποτελέσματα γνωστά. Κλειστοί σταθμοί για περισσότερο από ένα χρόνο και τώρα που άνοιξαν δεν παίρνει κανείς τα ποδήλατα, γιατί πολύ απλά αυτά τα ποδήλατα δεν είναι ποδήλατα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ούτε να εξυπηρετήσουν με τις υπάρχουσες συνθήκες και την υπάρχουσα μορφή της πόλη του ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Συνεχίζουμε, 2η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων επιπλέον 500.000 € και αναμένουμε να έρθουν για να δούμε τι; μια από τα ίδια. Να καλύψουμε την πρώτη αστοχία με την προμήθεια νέων. Να καλύψουμε όλα τα αρχικά «εξαφανισμένα» ηλεκτρικά ποδήλατα.

Και πάμε τώρα στην ημέρα ποδηλάτου που κανείς στο Αγρινιο δεν ήξερε ότι είναι παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Και γιατί να το ξέρει; Ποιος να τους το πει; Ποιος να κάνει δράσεις εν μέσω τριημέρου του Αγίου Πνεύματος;

Ο στόχος των δυο προμηθειών του 1.000.000 € επετεύχθη, δεν χρειαζόμαστε πια άλλη προσπάθεια και αλλά κοσμητικά επίθετα για να πείσουμε τον κόσμο ως προς την αναγκαιότητα μιας νέας προμήθειας.

Παρόλα την επιστολή που στάλθηκε από το υπουργείο προς όλους του δήμους για να διοργανώσουν δράσεις για το ποδήλατο, στο Αγρίνιο δεν τους άγγιξε καθόλου αυτό γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν στην χρήση του ποδηλάτου πια και ομολογούν πως οι δράσεις για την χρήση και διάδοση του ποδηλάτου έκλεισε με τις δυο αποδεδειγμένα άστοχες προμήθειες του συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου (1.000.000€).

Ο επικεφαλής της παράταξης

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ»googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith