Ωρωπός: «Τα ρούχα της είχαν γίνει στουπί από τα κόπρανα»

oropos 252863 371593 type13262 (1)

Αποτροπιασμό προκάλεσε η εικόνα της 70χρονης την οποία έπλεναν γυμνή με το λάστιχο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Ηγυναίκα, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με τους γείτονές της μάζευε σκουπίδια μέσα στο διαμέρισμά της, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί υγειονομική βόμβα. Αρκετές φορές, μάλιστα, οι ίδιοι είχαν κάνει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, όμως η γυναίκα δεν είχε καμία φροντίδα.

Σύμφωνα με το Star, τον τελευταίο καιρό η γυναίκα είχε δώσει το κλειδί του σπιτιού της σε κάποιον άνθρωπο, ο οποίος της πήγαινε φαγητό και νερό. Την περασμένη Τρίτη όταν πήγε την βρήκε να κείτεται στο πάτωμα και να φωνάζει βοήθεια. Δεν μπορούσε όμως να τη σηκώσει και κάλεσε το ασθενοφόρο του δήμου.

Μέσα στο διαμέρισμα της γυναίκας υπήρχαν τόνοι σκουπιδιών, αναδυόταν μια πάρα πολύ άσχημη μυρωδιά, ενώ η ίδια βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Ο ένας εκ των διασωστών που απολύθηκαν, μιλώντας μέσω της δικηγόρου του, Β. Πανταζή, ανέφερε πως δεν γνώριζε την τραγική κατάσταση που θα αντιμετώπιζαν.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ήταν ατυχής η επιλογή των νοσηλευτών να πλύνουν τη γυναίκα στην πυλωτή, όμως, όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», της ξέπλυναν μόνο τα πόδια από τα ξεραμένα κόπρανα γιατί δεν είχαν άλλον τρόπο να την καθαρίσουν και είχε ανοιχτές πληγές. Η 70χρονη, σύμφωνα με τη δικηγόρο, ήταν θαμμένη από τα σκουπίδια και μισοφαγωμένη από τα ποντίκια.

«Από τη 13:00 έως 15:30 οι άνθρωποι προσπαθούσαν να της βγάλουν τα ρούχα της που είχαν γίνει στουπί από τα κόπρανα και τα ούρα. Τα κόψανε με ειδικό εργαλείο. Το μπάνιο δεν ήταν λειτουργικό. Χτύπησαν στους γείτονες για να την πλύνουν σε κάποιο μπάνιο και δεν άνοιξε κανείς. Αφού την καθάρισαν όπως- όπως από τη μέση και πάνω με ορό και μπετατίν, την κουβάλησαν με κουβέρτα έξω και της έπλυναν τα πόδια με το λάστιχο», ανέφερε η δικηγόρος.

real.gr

zenith