Ορκίστηκαν 414 νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου

cc74ffd5d166807f3476b839160acbe6 xl

Όρκο τιμής και αφοσίωσης στην πατρίδα έδωσαν σήμερα 414 νεοσύλλεκτοι οπλίτες στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.

Πρόκειται για τους οπλίτες της Β΄ ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκαν στο Μεσολόγγι για την βασική εκπαίδευσή τους.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι ήρθαν για να είναι κοντά στα παιδιά τους αυτή την σημαντική ημέρα. Μετά την ορκωμοσία ακολούθησε παρέλαση με τους στρατιώτες να περνούν μπροστά από τον κόσμο σε άψογους σχηματισμούς και συντονισμένο βηματισμό.

orkomosia stratopedo mesologgiou 29032024 60

Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν ο Ταξίαρχος Σπυρίδων Παπαρούπας Δ/ντής Α΄ Κλάδου ΑΣΔΥΣ, ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχηγού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ένας αντιδήμαρχος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Μεσολογγίου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και εκπρόσωποι των αποστράτων, ενώ την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Καλλιάφας.

orkomosia stratopedo mesologgiou 29032024 111

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας οι στρατιώτες και οι συγγενείς τους επισκέφθηκαν την πόλη, για το φαγητό, τον καφέ τους και μια βόλτα. Αυτό σημαίνει μια γερή ανάσα για την τοπική οικονομία.

Εκείνο που παραξένεψε ήταν η απουσία του Δημάρχου από την τελετή, καθώς η επαναλειτουργία του στρατοπέδου ήταν το μεγάλο ζητούμενο για το Μεσολόγγι και η παρουσία της Δημοτικής Αρχής δίνει το στίγμα της στήριξης στο ιστορικό στρατόπεδο.

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith