Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Παλιάμπελα Βόνιτσας

fire paliampela

Μία εξαιρετικά απειλητική πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι βορειοδυτικά στα Παλιάμπελα Βόνιτσας, προκαλώντας αναστάτωση και αγωνία στους κατοίκους της περιοχής. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε αιφνίδια, γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας όχι μόνο τη χορτολιβαδική έκταση αλλά και μια μονάδα φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγής.
Παρά την ακατάπαυστη εξάπλωσή της και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Χάρη στις συντονισμένες και καίριες ενέργειες των πυροσβεστών, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αποτρέποντας μεγαλύτερες καταστροφές και προστατεύοντας τις ανθρώπινες ζωές και τα σπίτια της περιοχής.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά κατέκαψε περίπου 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και αρκετά δέντρα. Η ζημιά στην μονάδα φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγής είναι επίσης σημαντική, αν και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι ακριβείς λεπτομέρειες.
Οι εικόνες από το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν πραγματικά δραματικές, με τις φλόγες να υψώνονται στον ουρανό και τον καπνό να καλύπτει την περιοχή. Ωστόσο, η ψυχραιμία και η επαγγελματική αφοσίωση των πυροσβεστών αποτέλεσαν κλειδί στην επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς.

e-maistros.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith