Οικονόμου: Τα μέτρα Τσίπρα οδηγούν σε νέο μνημόνιο

oikonomou

Πυρά» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προγράμματος που παρουσίασε χθες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 86η ΔΕΘ εξαπέλυσε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας αγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ. Είναι υποσχέσεις ανεφάρμοστες, δεν τις εννοεί, και ξέρει ότι δεν θα κληθεί να τις εφαρμόσει, και γι’ αυτό τις λέει».
Προειδοποίησε δε, πως τα μέτρα Τσίπρα θα οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο ή τεράστια αύξηση φόρων για τη μεσαία τάξη.

Ο κ. Οικονόμου είπε πως τα μέτρα Τσίπρα σημαίνουν αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος με το «καλημέρα» και «ντουγρού για νέο μνημόνιο».

«Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα επανακρατικοποίησει τη ΔΕΗ. Ποια ΔΕΗ οραματίζεται; Αυτή που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας; Με ποιο τρόπο η χρεοκοπημένη ΔΕΗ θα μπορέσει να επενδύσει στις ΑΠΕ;» είπε ο ίδιος.

Εξήγησε δε, πως μόνο τα ενεργειακά μέτρα είναι γύρω στα 16 δισ. ευρώ.

«Το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν εφάρμοσε ποτέ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φάνταζε χθες όχι ρεαλιστικό, αλλά και μίζερο, ενώ ο Μητσοτάκης υλοποιεί και παραπάνω από όσα υπόσχεται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Στα μέτρα που εξαγγέλλονται θα πρέπει να υπάρχει αλήθεια και ειλικρίνεια και να μην υποκρύπτουν καταστροφική πορεία για τη χώρα που θα πληρώσει κυρίως η κοινωνία».

cnn.gr

zenith