Οι Θεσσαλοί αγρότες αποχωρούν από το μπλόκο στον Ε65

Αποφασισμένοι να επιστρέψουν δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αποχωρούν στις 11 το πρωί της Τρίτης (27.02.2024) από το μπλόκο στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα. Οι αγρότες της περιοχής, αλλά και των γειτονικών Φαρσάλων, θα γυρίσουν στα χωριά τους έπειτα από 33 μέρες κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικό της διάθεσης των αγροτών να επιμείνουν στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους είναι η απόφαση τους να παρατάξουν από την Τρίτη τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης του Παλαμά, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 11 Μαρτίου όπου αναμένεται η νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θέματα της Θεσσαλίας.

Το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα έδωσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και ο ομόλογός του, του Αγροτικού Συλλόγου Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26.02.2024) στην Καρδίτσα.

H κεντρική πλατεία της πόλης, για μία ακόμα φορά γέμισε με τρακτέρ και αγρότες, αλλά και φορείς και πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στον αγώνα τους.

Όλο αυτό το διάστημα οι αγρότες θέλησαν να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να δώσει λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η έλλειψη βασικών έργων υποδομής, οι χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, οι περιορισμοί της νέας ΚΑΠ, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και όλα τα άλλα ζητήματα που αποτέλεσαν τη βάση του διεκδικητικού πλαισίου.

«Αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύσεις για να μην είμαστε άνεργοι αγρότες, άνεργοι κτηνοτρόφοι, άνεργοι μελισσοκόμοι τότε τα τρακτέρ θα είναι έτοιμα για να ξαναβγούν στο δρόμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γατί δεν μας παίρνει για κάτι άλλο. Συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και κάλεσε τους αγρότες να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους για να έχουν ισχυρή φωνή και δύναμη στις διεκδικήσεις τους.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith