Οι Στρατηγικοί στόχοι του Διοικητή Μιχάλη Σερασκέρη για το Νοσοκομείο της Αιτωλοακαρνανίας

seraskerhs

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας. Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, καλή δύναμη και να σταθούμε αντάξιοι του σπουδαίου κοινωνικού ρόλου που επιφυλάσσουν τα σημερινά μας καθήκοντα.

Βρισκόμαστε σχετικά κοντά στο τέλος μίας περιόδου που μας συντάραξε, παρόλα αυτά η ανησυχία δεν βρίσκει εκτόνωση μιας και οι τιμές της ενέργειας και οι συνακόλουθες αυξήσεις τιμών λοιπών αγαθών απειλούν πολύ σοβαρά τους νοσοκομειακούς προϋπολογισμούς. Οι απειλές μεγάλες, η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι η ψύχραιμη αντιμετώπιση των εξελίξεων όσο και η οργανωμένη μας αντίδραση, ώστε στο τέλος να προκύψει θετικό πρόσημο σε όσα και αν επιχειρήσουμε.

«Υγεία για όλους» ήταν το σύνθημα που είχε προκριθεί στο συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έγινε στην Alma Ata του Καζακστάν το 1978, στόχο από τον οποίο απέχουμε ακόμα αρκετά λόγω της δυσμενούς μεταβολής των επιδημιολογικών προτύπων, των νέων αναγκών υγείας που προκαλούν οι σύγχρονες μάστιγες (καρκίνος, καρδιαγγειακά, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, μεταδοτικές νόσοι σαν αυτή του Covid-19). Η διατήρηση της υγείας είναι παγκοσμίως από τις ακριβότερες ανθρώπινες δραστηριότητες, με το κόστος της να αυξάνεται περίπου 1.000 % κάθε δεκαετία από το 1970 έως σήμερα, λόγω κυρίως της ραγδαίας ανάπτυξης της βιοϊατρικής τεχνολογίας όσο και των σύγχρονων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από τις πιο δύσκολες -αν όχι ακατόρθωτες- κρατικές δραστηριότητες να προβλεφθεί το κόστος της υγείας, επίσης.

Οφείλουμε να μην ξεχνάμε πως η ομαδικότητα θα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας. Αναζητούνται θετικές και συνεργατικές στάσεις πάντα στο «ημείς» που έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και ποτέ στο «εγώ». Τα θέματα προς συζήτηση απαιτούν καλή μελέτη και γερή προετοιμασία αν θέλουμε στο τέλος κάθε συνεδρίασης να έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός στο μεγάλο σκοπό της προαγωγής της υγείας για όλο τον πληθυσμό του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας.

Ελπίζω να στηρίξετε την εισήγησή μου που πολύ σύντομα θα έρθει στο ΔΣ για την απόκτηση Αιμοδυναμικού Εξοπλισμού προκειμένου να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος για τους ασθενείς μας σε περιπτώσεις καρδιακών προσβολών, όσο και η ανάπτυξη μίας μονάδας εμφραγμάτων. Πολυδάπανες οι απαιτήσεις, πλην όμως η ανθρώπινη ζωή που θα κερδηθεί, θα είναι η πιο σημαντική μας απαντοχή. 7 στους 9 από εμάς δεν είμαστε γιατροί, το ότι θα σώσουμε ζωές επομένως για μας θα είναι η υπέρτατη τιμή για την οποία άξιζε κάθε κόπος, αυτό εύχομαι ότι θα λέμε στο τέλος του παρόντος έτους.

Άξονες της προσπάθειάς μας εισηγούμαι να είναι οι στρατηγικοί στόχοι που συμπεριελήφθησαν φέτος στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2022, ήτοι:

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 1: ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 2: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 3: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 4: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 5: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Οι στόχοι αυτοί αναλύονται σε δεκάδες υπο-στόχους και πολιτικές μέσα από τις οποίες διαφαίνεται η απαντοχή να γίνει το Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας ένα από τα καλύτερα Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας μας.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith