Οι εργολάβοι-ηλεκτρολόγοι της Αιτωλοακαρνανίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

hlektr

Σε ένα κλάδο που πλήγηκε βαριά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης , αλλά και από την περίοδο του Covid-19 , έρχεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Με πρόσχημα την μείωση της φοροδιαφυγής , στοχοποιούνται για μια ακόμα φορά οι μικρές επιχειρήσεις , καθώς επίσης και οι επαγγελματίες που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.
Έχοντας σκοπό το νομοσχέδιο αυτό να βάλει <<φρένο>> στη φοροδιαφυγή από τη μία , από την άλλη όμως δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την αδήλωτη εργασία ή το παραεμπόριο , πράγματα που ταλανίζουν το ελεύθερο επάγγελμα δεκαετίες.
Σε μία κοινωνία όπου συνεχώς τα οικονομικά προβλήματα αυξάνονται λόγω της ακρίβειας , υπάρχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι όμως αποδεκτό να γενικεύονται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής.
Επομένως ,τα μέτρα αυτά δεν γίνεται να είναι οριζόντια για όλους , αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα είναι στοχευμένες για να διευθετήσουν καίρια ζητήματα , και όχι ένα ακόμα νομοσχέδιο που θα είναι δυσβάσταχτο για τους επαγγελματίες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σελεβίστας Κων/νος Μπούρας Γεώργιοςgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith