Οχταθέσιο το νέο Defender 130 της Land Rover

land rover discovery 130 4

Πιστή στις εξαγγελίες της η Land Rover παρουσίασε μια νέα, κορυφαία έκδοση του Defender, την 130. Η οποία ναι μεν έχει το ίδιο μεταξόνιο με την 110 αλλά το μήκος της είναι αυξημένο κατά 35 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά τα 5,36 μέτρα.

Έτσι μπορεί να μετακινήσει συνολικά μέχρι και 8, ενώ η αύξηση του μήκους αυξάνει το πορτμπαγκάζ. Κάτι που τελικά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και εφταθέσιο μπορεί να είναι και το 110, η μεσαία πλέον έκδοση του Defender.

Μόνο που εδώ η πλήρης σύνθεση επιβατών μειώνει τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στα μόλις 160 λίτρα. Η αντίστοιχη τιμή για το 130 είναι 389 λίτρα, οπότε η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και δικαιολογεί και την ύπαρξη της συγκεκριμένης έκδοσης.

Η οποία είναι διαθέσιμη και ως πενταθέσια, με το πορτμπαγκάζ στην περίπτωση αυτή να κυμαίνεται από τα εντυπωσιακά 1.329 μέχρι και τα 2.516 λίτρα με την δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων διπλωμένες.

Το Land Rover Defender θα κινείται από τα εξακύλινδρα σύνολα βενζίνης (P400) και πετρελαίου (D250 και D300) των 3.000 κυβικών με την ήπια υβριδική υποβοήθηση.

Από κει και πέρα ο εξοπλισμός του θα είναι ιδιαίτερα πλούσιος, με στάνταρ π.χ. την πνευματική ανάρτηση, ενώ οι αγορές στις οποίες απευθύνεται είναι κυρίως οι χώρες του Κόλπου, η Κίνα και οι ΗΠΑ.

cnn.gr

zenith