ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας: Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς εισόδημα εκατοντάδες βιοπαλαιστές αγρότες είναι μεγάλος

oas

Με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μακρυνείας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΑ) πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στη Γραμματικού τη Δευτέρα 4 Ιούνη, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί απ’ όλα τα χωριά που επλήγησαν.

Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό όπως και εκατοντάδες βιοπαλαιστές αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις τελευταίες ζημιές που προκλήθηκαν σε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών ελιάς, καλαμποκιού, τριφυλλιών και καπνών, από τις χαλαζοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, στα χωριά Γραμματικού, Γαβαλού, Τριχώνιο και Άγιος Ανδρέας της Μακρυνείας.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΑ, Σπύρος Κοτοπούλης, δήλωσε μετά τη σύσκεψη: «Από την πρώτη στιγμή κάναμε τηλεφωνική παρέμβαση στον ΕΛΓΑ Αγρινίου, απαιτώντας άμεσους ελέγχους» και τόνισε συμπληρώνοντας: «Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς εισόδημα εκατοντάδες βιοπαλαιστές αγρότες είναι μεγάλος, όταν το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί, η ακρίβεια κατατρώει τα πενιχρά εισοδήματά μας και την ίδια ώρα διαχρονικές είναι οι ευθύνες των έως και σήμερα κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει ο οργανισμός στο νομό».

Ανέφερε επίσης ότι: «στον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, με μεγάλη αγροτική παραγωγή, υπάρχουν μόλις τρεις γεωπόνοι – εκτιμητές, αφού πριν μήνες αποχώρησαν τέσσερις για άλλες περιοχές, ενώ από τις 130 προσλήψεις πανελλαδικά 8μηνιτών, για την Αιτωλοακαρνανία δεν προβλέπεται κανένας.

«Αναφερθήκαμε στη σύσκεψη, επίσης, στην κατάσταση που επικρατεί με τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει και απαιτείται αλλαγή του. Απαιτήσαμε και πετύχαμε με παρέμβασή μας στον δήμο οι δηλώσεις για τις εκτιμήσεις να γίνουν στα χωριά μας και διεκδικούμε ταυτόχρονα να προσληφθούν γεωπόνοι άμεσα, να στελεχωθεί ο ΕΛΓΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καταλήγοντας:

«Δεν θα ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας στην τύχη τους. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν εκτιμήσεις των ζημιών, αποζημιώσεις στο 100% αυτών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ».googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith