Ο Βασίλης Στίγκας: «Ξόφλησα με τον Ηλία Κασιδιάρη, με στήριξε, τον στήριξα»

1 6 1024x588

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του και τη σχέση του με τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη
«Δεν υπήρξα αχυράνθρωπος, ούτε και καμία συνεννόηση πριν τις εκλογές, ούτε γραπτή, ούτε προφορική με τον κύριο Κασιδιάρη. Τουλάχιστον εγώ και οι βουλευτές που μπήκαμε δεν ξεγελάσαμε καμία Δικαιοσύνη» δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Ποτέ δεν θα δεχόμουν να είμαι μπροστινός κάποιου, από ιδιοσυγκρασία και μόνο, δεν θα δεχόμουν να το κάνω με αυτό» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τον Ηλία Κασιδιάρη απάντησε: «Καμία. Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να ‘κατέβω’ με τους ‘Έλληνες’ , όπως πήγα να κατέβω και με άλλα κόμματα, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά. Δεν έγινα ποτέ μέλος των ‘Ελλήνων’».

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης ηγείται ενός χώρου, άσχετα εάν έχει αποδοχή ή όχι, ηγείται κάποιων ανθρώπων, μιας ιδεολογίας. Δεν είναι εγκληματίας, έχει το τεκμήριο της αθωότητας και είναι ένας καταδικασμένος αλλά σε πρώτο βαθμό, το τι θα πράξει η Δικαιοσύνη δεν μας αφορά, ας το πράξει η Δικαιοσύνη, εάν είναι να του ρίξουν ισόβια, ας του ρίξουν ισόβια, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς».

«Πιστεύω ο Κασιδιάρης θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος για την Αθήνα»
Σχετικά με όσα έπραξαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Βασίλης Στίγκας δήλωσε πως πρόκειται «για άσχημα γεγονότα επομένως έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη για να αποδώσει όσα πρέπει να αποδώσει».

«Το έχω πει στο παρελθόν πως όλα αυτά είναι καταδικαστέα για εμένα» σημείωσε.

Στην ερώτηση τί χρωστάει στον Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Ξόφλησα. Μία στήριξη, αυτό το έκανα συνειδητά την περασμένη Κυριακή με το Δελτίο Τύπου, με το οποίο ξόφλησα τους λογαριασμούς μου μαζί του. Με στήριξε και μπήκαν οι «Σπαρτιάτες» στη Βουλή και τον στηρίζω τώρα για δήμαρχο Αθηνών… Πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος για την Αθήνα. Εάν έχει βλάψει το κόμμα μου, θα φανεί, υπάρχουν κάποιες υποψίες, αλλά θα τις αναφέρω αλλού».

«Δέχομαι απειλές και εγώ και η οικογένειά μου»
Σχετικά με τη δήλωσή του ότι υπάρχει «greek mafia» η οποία παίρνει λεφτά από δικούς του βουλευτές εξήγησε πως μιλά για μία ομάδα που ποδηγετεί κάποιους άλλους και τους παίρνει χρήματα.

Όπως παραδέχτηκε και είπε, «φαίνεται πως οι μισθοί των βουλευτών του διοχετεύονται στην μαφία».

«Για να κάνω τη δήλωση αυτή, έφτασα στο αμήν, προσπαθώ εδώ και δύο μήνες, έχω υποστεί τα πάνδεινα, έχω δεχτεί ύβρεις, απειλές προς εμένα και την οικογένειά μου, έχουν σπάσει την επιχείρησή μου» αποκάλυψε.

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, απάντησε πως δεν γνωρίζει και εικάζει πως σε κάποιους απλά δεν είναι αρεστός και θέλουν να τον «ξηλώσουν» από το κόμμα, πιθανόν με στόχο την κρατική επιχορήγηση.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις βουλευτές του που διέγραψε από το κόμμα εχθές, αποκάλυψε πως αυτοί ήταν που καθημερινώς πρωτοστατούσαν και του δημιουργούσαν προβλήματα και επηρέαζαν και κάποιους άλλους και έβαζαν και ψεύτικες υπογραφές, «διότι δεν είναι 11 οι βουλευτές που είναι εναντίον μου», σημείωσε ο κ. Στίγκας.

«Αυτούς τους δύο μήνες που είμαστε μέσα στη Βουλή, τα έχω δει όλα, έχω τραβήξει τα πάνδεινα. Ίσως ήρθε η ώρα να απευθυνθώ στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, είμαι τόσο καθαρός…ενδεχομένως άλλοι να έχουν να φοβηθούν κάτι» συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν μετά απ’ όσα έχουν συμβεί θα ευχαριστούσε ξανά τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως έκανε όταν μπήκαν οι «Σπαρτιάτες» στη Βουλή είπε:

«Δεν νομίζω, δεν υπάρχει και λόγος… μετά το βράδυ των εκλογών έκλεισε ο κύκλος για εμένα. Δεν είχαμε άλλο αλισβερίσι… δεν υπήρχε καμία επαφή, ούτε γραπτή, ούτε προφορική» κατέληξε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith