Ο Θανάσης Μαυρομμάτης σε εκδήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον Φιλελληνισμό και τον Λόρδο Βύρωνα

20240224 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ(4)

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα φιλελληνισμού και τον Λόρδο Βύρωνα παρέστη σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, ως επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.
Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες της Εξόδου του Μεσολογγίου και στη συνέχεια ακολούθησαν 19 κανονιοβολισμοί ως ένδειξη τιμής για τον Λόρδο Βύρωνα. «Τιμάμε τους προγόνους μας καθώς αυτοί άνοιξαν το δρόμο για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Η ηρωική θυσία των Εξοδιτών θα αποτελεί στους αιώνες σύμβολο αγνής φιλοπατρίας. Οφείλουμε όλοι μας και ως Μεσολογγίτες και ως Έλληνες να σταθούμε αντάξιοι των Προγόνων μας», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.
Προσκεκλημένος στην ιδιαίτερα τιμητική αυτή ημέρα για το Μεσολόγγι ήταν και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος. Στη συνέχεια της ημέρας ακολούθησαν ιστορικές αναλύσεις και προβολή κινηματογραφικού υλικού για τον Φιλελληνισμό και την σημασία του στον Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.
20240224 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ(3)

20240224 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ(2)

20240224 ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ(1)googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith