Ο σύγχρονος εξομοιωτής πυρκαγιάς στο Μεσολόγγι

399880387 903726697983749 8226039319722443398 n 696x696

Εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα με τον αυτοκινούμενο εξομοιωτή πυρκαγιάς “Fire Dragon”.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, συμμετείχαν πυροσβέστες από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς σε αστικά συμβάντα, με τη βοήθεια του “Fire Dragon”.

Πιο ειδικά, πρόκειται για μια προσομοίωση φωτιάς σε κλειστούς διαμερισματοποιημένους χώρους, όπως ένα διαμέρισμα, ένα γραφείο ή μια αποθήκη, όπου οι πυροσβέστες θα κληθούν να εκτελέσουν διάφορα σενάρια, να κατασβέσουν τις εστίες πυρκαγιάς και διασώσουν εγκλωβισμένο άτομο.

Για να γίνει πιο κατανοητό, ο “Fire Dragon” είναι ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο, που βρίσκεται στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το 2015 και προσφέρει τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να εκπαιδευτούν με τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό τους, σε ρεαλιστικές συνθήκες πυρκαγιάς, που προσομοιάζει αστικούς κλειστούς χώρους.

Παρουσία της άσκησης ηταν ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. Αρχιπύραρχος κ. Μπόκας , ο διοικητής της Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος κ. Κουσαρίδας και ο εκπαιδευτής του Fire Dragon αντιπύραρχος κ. Καγιαλής

Δείτε εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktianews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith