Ο Σαμαράς ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση» της υπόθεσης Novartis

antonis samaras

Την άρση του καθεστώτος προστασίας των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων της σκευωρίας Novartis ζητά ο Αντώνης Σαμαράς με αίτημα προς την εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνοδεύει το αίτημα του με συμπληρωματικό υπόμνημα που περιλαμβάνει τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν στην Βουλή σύμφωνα με τα οποία οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης είχαν οικονομικά οφέλη από την υπόθεση Novartis στοιχείο που αποτελεί ασυμβίβαστο με το καθεστώς προστασίας.

Η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS. Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου ότι απέπεμψε από το κόμμα του τον βουλευτή επικρατείας Παύλο Σαράκη καθώς – μεταξύ άλλων – πήρε 30 εκατ ευρώ από το αμερικανικό κράτος ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του στην υπόθεση Novartis.

Η τοποθέτηση Βελόπουλου προκάλεσε σειρά αντιδράσεων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να σημειώνει μεταξύ άλλων “ Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν από τον βουλευτή σε αυτούς που του έδωσαν 30 εκατ ευρώ. Εδώ εμφανίζονταν κάποιοι διαλαλώντας ότι θα λάμψει η αλήθεια. Την αλήθεια την μάθαμε. Ήταν σκευωρία. Αυτός ο “αγώνας” όμως είχε μια καταπληκτική αμοιβή 30 εκατ ευρώ όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Θα περιμένουμε να μάθουμε λοιπόν τι υπηρεσίες προσφέρθηκαν από ποιους και με ποιο τρόπο”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως οι “κουκουλοφόροι” μάρτυρες αποκόμισαν παρανόμως οικονομικό όφελος από την υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα. “Μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση αρχηγού κόμματος εντός του Κοινοβουλίου η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει κατά πόσο προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν πάρει 30 εκατομμύρια ευρώ με τον δικηγόρο τους μπορούν να είναι σε αυτό το καθεστώς προστασίας ή πρέπει να τους βγει η κουκούλα” ανέφερες χαρακτηριστικά ενώ ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στο “Χ” τόνισε: “Η σχετική δήλωση του κυρίου Βελόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την προστασία των μαρτύρων καθώς η καταγγελία αυτή αποδεικνύει ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος και πρέπει άμεσα να αρθεί η προστασία τους”.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε παρέμβαση και από τον κ. Σαράκη με την οποία επιβεβαίωσε την συνεργασία και αμοιβή του από τις αμερικανικές αρχές.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith