Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στο Αγρίνιο

img 8698

Την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Πριν την απόλυση ευλόγησε την αρτοκλασία που προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και ευχήθηκε υπέρ υγείας του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου.

zenith

Στην Θεία Λειτουργία διαβάστηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, κατά την σύντομη ομιλία του πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην σημερινή παρουσία του στο Αγρίνιο λέγοντας ότι είχε υποσχεθεί πριν από μήνες να λειτουργήσει σήμερα για τους πολύτεκνους.

Εξέφρασε τη χαρά του γιατί έκανε την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής στην πόλη του Αγρινίου και σε αυτόν τον Ιερό Ναό και μάλιστα για να προσευχηθούμε όλοι για τις πολύτεκνες οικογένειες.
img 8663
Τόνισε ότι και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και μάλιστα ο πατέρας του είχε σωματικές ασθένειες από τον τραυματισμό του στον πόλεμο του 1940, οπότε και γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών.

Επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και ενδιαφέρον στην οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη. Η καλή οικογένεια είναι το πνευματικό ανοσολογικό σύστημα της κοινωνίας μας. Τα πιο πολλά παραβατικά προβλήματα, σήμερα, προέρχονται όταν δεν λειτουργεί καλά η οικογένεια.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ευχαριστίες προς τον κλήρο, τους άρχοντες και τον λαό για την καλή συνεργασία, τον σεβασμό και την αγάπη που έδειξαν όλοι στο πρόσωπό του αυτούς τους έντεκα σχεδόν μήνες που διήρκεσε η Τοποτηρητεία στην Ιερά Μητρόπολη.

Ευχήθηκε όλοι να έχουμε υγεία και πνευματική πρόοδο και με το καλό να υποδεχθούμε τον νέο Ποιμενάρχη τον οποίο πρέπει όλοι να περιβάλλουν με αγάπη, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ντάουλας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων και Περιχώρων και πλήθος πιστών χριστιανών.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Αγρινίου, με τον οποίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την υποδοχή του νέου Μητροπολίτου στο Αγρίνιο.
img 8720

img 8743

img 8819

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την ακολουθία του Όρθρου

και την Θεία Λειτουργία στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/M697GxvoVW7MRiiC7googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith