Ο μηχανοδηγός είδε ότι είναι στην κάθοδο, ρώτησε τον σταθμάρχη και δεν πήρε απάντηση

intime treno.jpg

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη, προκύπτουν από τις συνομιλίες της μοιραίας βραδιάς ανάμεσα σε μηχανοδηγό και σταθμάρχη.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, κυρίως οι συνομιλίες του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς και τα άλλα σταθμαρχεία. Ειδικότερα, όσα ειπώθηκαν από τη στιγμή που το Intercity 62 άλλαξε σιδηροδρομική τροχιά και μπήκε στο ρεύμα καθόδου, θα αποκρυπτογραφήσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, τα μοιραία λάθη του σταθμάρχη αλλά και το πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η τραγωδία.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο μηχανοδηγός φέρεται να προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη Λάρισας, πλην όμως δεν πήρε απάντηση στις ερωτήσεις που έκανε! «Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;», φέρεται να ρώτησε ο ένας μηχανοδηγός, όμως, ο σταθμάρχης Λάρισας δεν έδωσε απάντηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Από τη στιγμή που φέρονται να έκαναν αυτή την ερώτηση και δεν πήραν καμία απάντηση, προφανώς οι μηχανοδηγοί του Intercity 62 θεώρησαν πως είναι σε σωστή τροχιά. Συνέχισαν την πορεία τους για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι τη μοιραία σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία που προκάλεσε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, η ήδη δύσκολη θέση του 59χρονου σταθμάρχη θα γίνει ακόμα δυσκολότερη αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη πληροφορία. Ο σταθμάρχης Λάρισας, μάλιστα, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες είχε κάνει το ίδιο λάθος – το να βάλει σε λάθος ρεύμα συρμό – και λίγο νωρίτερα, με τον προαστιακό της Λάρισας.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Νωρίτερα το Σάββατο (4/3), ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας Β.Μ. οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Κυριακή στις 11:00.

Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

newsbomb.gr

zenith