Ο κυβερνητικός οδικός χάρτης για προκήρυξη εκλογών: «Κλειδώνουν» για 9 Απριλίου

eklogessxoleia

Δύο υπουργικά συμβούλια και μία επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι τα σημεία-κλειδιά τις επόμενες δύο εβδομάδες για την προκήρυξη των εκλογών.

Οοδικός χαρτης για τις κάλπες ξεκαθαρίζει. Πλέον είναι ειλλημένες οι αποφάσεις σύμφωνα με πηγές.

Στις 3 Μαρτίου θα γίνει το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο και θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού.

Θα ακολουθήσει άλλο ένα στις 9 Μαρτίου το οποίο θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημέρα των εκλογών που σύμφωνα με πηγές «κλειδώνει» για τις 9 Απριλίου.

Είτε στην ίδια συνεδρίαση είτε αμέσως με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών για τις 9 Απριλίου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Προκήρυξη εκλογών
Η προκύρηξη των εκλογών «φέρνει» το Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9 ή 10 Μαρτίου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει την διάλυση της Βουλής. Την επόμενη ημέρα θα τοιχοκολληθεί το προεδρικό διάταγμα στη Βουλή που θα ορίζει την διάλυση της και ταυτοχρόνως θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος που θα κρατήσει 30 ημέρες από τις 10 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα πρόσωπα «κλειδιά» στην προεκλογική μάχη
Ο κύριος Γιάννης Οικονόμου πολιτεύεται στην Φθιώτιδα επομένως δεν μπορεί να εκτελεί τα χρέη του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό θα το αναλάβει ο κύριος Άκης Σκέρτσος.

Ρόλο στην επικοινωνία των θέσεων της ΝΔ και της κυβέρνησης θα αναλάβει και η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία θα πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες της, ενώ θα πραγματοποιήσει περιοδείες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την προσπάθεια συσπείρωσης κυρίως του δεξιού ακροατηρίου.

Τα διεθνή θέματα για λογαριασμό της κυβέρνησης χειρίζεται επικοινωνιακά όλο αυτό το διάστημα η Αριστοτελία Πελώνη, κάτι που αναμένεται να συνεχίσει να κάνει και κατά την προεκλογική περίοδο.

Εκ της θέσεώς του, ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα έχει δημόσιο λόγο και ο Δημήτρης Τσιόδρας για τη στήριξη των κυβερνητικών θέσεων.

Σήμερα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα ενισχύσει ενεργά τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κόμματος αποτελεί ψυχή της παράταξης και με περιοδείες σε όλη τη χώρα θα δώσει το μήνυμα της συσπείρωσης και του αγώνα σε στελέχη και οπαδούς του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα αναλάβει, επίσης, την κινητοποίηση των ομογενών με πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, είτε για να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους όσοι εγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους είτε για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: skai.gr

zenith