Ο Κώστας Ζούκας νέος πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ

307270455 3413798908903903 8297520324611549181 n

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ – ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ (ΠΕΜΕΤΕ) αναδείχτηκε μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν κατά την 52η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, την 10η Σεπτεμβρίου 2022:

Πρόεδρος: Κώστας Ζούκας (ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ)

Αντιπρόεδρος Α΄: Κώστας Κοντίνος (ΙΝΤΕΑΛ ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΧΙΜΟΣ ΑΒΕΕ)

Αντιπρόεδρος Β’: Βασίλης Τρίψας (ΤΡΙΨΑΣ ΑΕ)

Γενικός Γραμματέας: Χάρης Σιούρας (ΣΙΟΥΡΑΣ ΑΕ)

Ταμίας: Άρης Κωνσταντόπουλος (Γ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ)

Μέλη:

Γιάννης Αναγνωστάκος (ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΑΕ)

Βασίλης Καμαριάρης (PELOPAC AE)

Λεωνίδας Πρ. Κωνσταντόπουλος (ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ)

Λευτέρης Πλατανησιώτης (ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ)

Το Δ.Σ. που συγκροτήθηκε θα έχει τριετή θητεία.

Ο δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγχαίρει τον Κώστα Ζούκα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου «Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή και να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Μεταποιητών -Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών ΠΕΜΕΤΕ Κώστα Ζούκα . Ο Κώστας Ζούκας έχοντας διατελέσει για 2 συνεχόμενες θητείες Αντιπρόεδρος στην ΠΕΜΕΤΕ διαδέχθηκε την απόλυτα επιτυχημένη θητεία του Νέλου Γεωργούδη από το Βόλο, ο οποίος για σειρά ετών υπηρέτησε την θέση αυτή με υποδειγματικό τρόπο, ανέδειξε την Ενωση και με άψογο τρόπο διαχειρίστηκε κρίσιμα ζητήματα. Το προιόν της ελιάς είναι ένα από τα κορυφαία Ελληνικά Προϊόντα και ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Εθνικής Οικονομίας αλλά και του Δήμου μας, με ιδιαίτερες εξαγωγικές επιδόσεις . Αποτελεί τιμή, που ένας συνδημότης μας αναλαμβάνει τη θέση αυτή, ενώ η επιστημονική κατάρτιση, η παιδεία, η εμπειρία και η μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία του νέου Προέδρου συνιστούν στοιχεία τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα ωφελήσουν και θα βοηθήσουν τον κλάδο αυτό και στον τόπο μας».

Ποιος είναι ο Κώστας Ζούκας

Ο Κώστας Ζούκας γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου το 1966.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που είχε επίκεντρο ζωής την ελιά και είναι γιός του Θανάση Ζούκα, ιδρυτή της μεταποιητικής και εξαγωγικής επιχείρησης ελιών ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ, με έδρα στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού , την διοίκηση της οποίας ανέλαβε και υπηρετεί με επιτυχία. Είναι πατέρας 2 παιδιών.

Ειναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών M.A. IN INVESTMENT & FINANCE UΝΙVERSITY OF EXETER UK.

Διετέλεσε Μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας και Αντιπρόεδρος στην ΠΕΜΕΤΕ 2016-2022

Τον Σεπτέμβρη του 2022 εξελέγη Πρόεδρος στην Ενωση ΠΕΜΕΤE.

zenith