Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

pasxa arni

Άστατος θα είναι ο καιρός όλη την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα και με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Η κακοκαιρία θα επικρατήσει κυρίως τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τη Μεγάλη Παρασκευή. Ελαφρώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής και το meteo. Διαβάστε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του Πάσχα, από το marousakis.gr:

Ψυχρή λίμνη φέρνει αστάθειες μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη
Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός έντονα άστατου καιρού στη χώρα μας μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη – πρωί Μεγάλης Τετάρτης σε αρκετές περιοχές κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και στα χιόνια σε ψηλά βουνά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης. Ταυτόχρονα η έντονη διαφορά πίεσης που αναμένεται να δημιουργηθεί μέσα στο Αιγαίο θα ενισχύσει πρόσκαιρα τους βοριάδες κοντά στα 6 με 7 μποφόρ.

Πασχαλινή έξοδος με «διπρόσωπο» καιρό
Με δύο πρόσωπα αναμένεται να εμφανιστεί ο καιρός το διήμερο Μεγάλη Πέμπτη- Μεγάλη Παρασκευή οπότε και αναμένεται η κορύφωση των εκδρομέων του Πάσχα.

Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη
Όσοι από τους εκδρομείς του Πάσχα αποφασίσουν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα με οποιοδήποτε μέσο τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν απόλυτο σύμμαχό τους τον καιρό μιας και θα θυμίζει πραγματική Άνοιξη με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» αργά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές κοντά στους 24 με 26 βαθμούς και τους μεγάλους ανέμους να μην δημιουργούν αξιόλογα προβλήματα τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή
Με τον καιρό να εναρμονίζεται με το πνεύμα της ημέρας αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Παρασκευή για πολλές περιοχές της χώρας μας που σημαίνει ότι οι βροχές θα εναλλάσσονται με τις συννεφιές και την ηλιοφάνεια και με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Ταυτόχρονα θα παρατηρηθούν και μεγάλες θερμοκρασιακές αντιθέσεις ανάμεσα στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα όπου θα κάνει κρύο και τις υπόλοιπες περιοχές που ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα ξεπερνώντας τοπικά ακόμη και τους 20 με 2 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Αιτία για τα παραπάνω που αναλύθηκαν, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θ περάσει από τα βόρεια Βαλκάνια διαμορφώνοντας άστατο τον καιρό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η περιφορά του επιταφίου για πολλές περιοχές της χώρας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μιας και εκτιμάται ότι ο άστατος καιρός θα υποχωρήσει προς το απόγευμα με εξαίρεση ίσως περιοχές που βρίσκονται από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια όπου θα επιμείνουν κάποια υπολείμματα αστάθειας.

Με ήπιο καιρό η Ανάσταση και το σούβλισμα του οβελία
Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Μεγάλο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καλοτάξιδες θάλασσες, πολλές ώρες ηλιοφάνειας και κανονικές για την εποχή συνθήκες. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κυλάει και η Κυριακή του Πάσχα με το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία να μην αντιμετωπίζει προβλήματα από πλευράς καιρού για τις περισσότερες περιοχές.

Λέμε τις περισσότερες και όχι όλες μιας και ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει οπότε και είναι αρκετά πιθανό να δώσει κάποιες βροχές ιδιαίτερα από το μεσημέρι και στη συνέχεια στα δυτικά βόρεια, ενώ λόγο εποχής η θερμική αστάθεια ίσως δώσει μπόρες το απόγευμα σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

Πάντως όπως και έχει η εξέλιξη αυτή φαίνεται να λαμβάνει χώρα από το μεσημέρι και στη συνέχεια οπότε σε πολλές από τις περιοχές που αναφέραμε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψησίματος ίσως όμως επηρεάσει το πασχαλινό γλέντι. Οπότε καλό είναι και στα δυτικά και βόρεια αλλά και σε ορεινές περιοχές να ληφθεί μέριμνα σε περίπτωση που επαληθευτούν τα προγνωστικά δεδομένα.

Με άστατο καιρό η επιστροφή
Για όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν της Δευτέρα του Πάσχα φαίνεται ότι δεν θα έχουν με το μέρος τους τον καιρό. Και αυτό γιατί το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα μας δίνοντας σε πολλές περιοχές βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Σε ότι αφορά τους ανέμους δε φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα ώστε να υπάρξουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith