Ο Κ. Καραγκούνης επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (3η ΗΜΕΡΑ) ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέα Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης ορίστηκε ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης που αποτελείται από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από τα πρώτα τρία σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματα της Βουλής.
H Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποκαλούμενη άτυπα Διαβαλκανική, (Southeastern Europe Cooperation Process-SEECP) ιδρύθηκε το 1996, κατόπιν ελληνικής και βουλγαρικής πρωτοβουλίας. Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη τον Νοέμβριο 1997. Αποτελεί, μάλιστα, το μόνο σχήμα περιφερειακής συνεργασίας, στο οποίο μετέχουν αποκλειστικά όλες οι χώρες της Ν.Α. Ευρώπης και το Κόσοβο. Στόχος της είναι η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των συμμετεχόντων και της περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και η κατάλληλη προετοιμασία για την ενσωμάτωση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, με συνεργασία στους τομείς του κράτους δικαίου, της ασφάλειας και της οικονομίας.
Οι συμμετέχουσες χώρες, πέραν της Ελλάδας, είναι οι εξής: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία. Στην Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου (25.6.14), η Σερβία συναίνεσε στην συμμετοχή του Κοσόβου στις δραστηριότητες της Διαδικασίας.
Ο κ. Καραγκούνης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα μεταβεί από 14 έως και 15 Δεκεμβρίου στα Σκόπια, τα οποία ασκούν την Προεδρεία, για να λάβει μέρος στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της αναφερόμενης Συνέλευσης.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith