Ο Ερντογάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους αλά Κοσσυφοπέδιο

erdogan ekteleseis ap.jpg

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί για όλα τη Δύση και δικαιολογεί την «αντίσταση» της Μόσχας απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται – «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη βόρεια Κύπρο», είπε ο Ερντογάν για το κατεχόμενο ψευδοκράτος
Σε ευθεία ρήξη με τη Δύση βαδίζει, σύμφωνα με όσα δηλώνει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ότι ευθύνονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «επίθεση χωρίς όρια» κατά της Ρωσίας.

zenith

«Δεν βιώνουμε μια συνηθισμένη διαδικασία. Η Ρωσία δεν είναι ένα συνηθισμένο κράτος, είναι ένα ισχυρό κράτος. Όμως η Δύση, ιδιαίτερα η Αμερική, επιτίθεται στη Ρωσία σχεδόν χωρίς όρια. Απέναντι σε όλα αυτά βέβαια η Ρωσία παρουσιάζει αντίσταση. Αναρωτιέμαι πώς – συνέβη ένα περιστατικό σε διάδρομο σιτηρών – μπορούμε να ανοίξουμε έναν διάδρομο ειρήνης από εδώ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όμως δεν περιορίστηκε στα της Ουκρανίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε στο τραπέζι την αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, συγκρίνοντας την κατάσταση με την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου.

«Η ομιλία που κάναμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έφερε αποτέλεσμα. Πρέπει να διατηρήσουμε την υποδομή αυτής της προσπάθειας πολύ ισχυρή, πρέπει να ξεκινήσουμε μια ισχυρή προσπάθεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια προσπάθεια για την εισαγωγή της βόρειας Κύπρου στον κόσμο ως κράτος και να περικυκλώσουμε τον κόσμο με αυτή τη ενέργεια.

Οι χώρες που αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο έχουν ξεπεράσει τις 100 και τώρα είναι γύρω στις 120, αλλά έχει κολλήσει εκεί γιατί δυστυχώς ούτε η Αμερική φρόντισε γι’ αυτό. Και πάλι, το κάναμε, το κάνουμε, αλλά το ζήτημα της Βόρειας Κύπρου δεν είναι τόσο εύκολο. Είναι πιο δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα συνεχίσουμε με αυτό. Πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη Βόρεια Κύπρο στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith