Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου για το Μουσείο Βάσως Κατράκη

moysio

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Θεόδωρε Λιβάνιε,

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου ενώνει τη φωνή της με όλους τους πολιτειακούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, καλώντας σας να πάρετε πίσω την πρόσφατη απόφασή σας σχετικά με το νομικό καθεστώς που διέπει το “Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη” στο Αιτωλικό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η απόρριψη της εισηγητικής έκθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου να παραμείνει κατ’ εξαίρεση το Μουσείο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οδηγεί από την παρακμή στην πλήρη απαξίωση και το βέβαιο κλείσιμο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Το “Μουσείο Βάσως Κατράκη” αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, λόγω και της υποχρηματοδότησής του από την Πολιτεία εδώ και χρόνια. Μπροστά στη ζοφερή αυτή κατάσταση, η κεντρική διοίκηση του κράτους, αντί να ενσκύψει στα προβλήματα και να συμβάλει στην επίλυσή τους, έρχεται τώρα να βάλει οριστική ταφόπλακα.

Το Μουσείο αποτελεί μία ανυπολόγιστης αξίας ιστορική – πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας. Η δημιουργία του αποτελούσε προσωπικό όραμα της ίδιας της Βάσως Κατράκη, η οποία θέλησε τα έργα της να εκθέτονται μόνιμα στη γενέτειρά της, το Αιτωλικό. Οποιαδήποτε ενέργεια που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απομάκρυνση των περίπου 400 έργων από το φυσικό τους περιβάλλον, αποτελεί προσβολή για τη μνήμη της παγκοσμίου φήμης χαράκτριας και για όλους τους κατοίκους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, απαιτούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας για τη μη διατήρηση του “Μουσείου Βάσως Κατράκη” ως Ν.Π.Δ.Δ., που θα έχει ως αναπόφευκτη κατάληξη το κλείσιμό του.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Πασιόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Πλαστήραgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith