Ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου

dsc03444

Σημαντική διάκριση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainability Leader) απέσπασε ο Δήμος Αγρινίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την κατασκευή του πρότυπου ενεργειακού σχολικού κτιρίου του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.

Στο πλαίσιο του Annual Sustainability Summit 2023 που, για 8η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (Centre for Sustainability and Excellence – CSE), ο Δήμος Αγρινίου έλαβε τη σημαντική διάκρισηSustainability Leader για το πρότυπο ενεργειακό κτίριο του 7ου Γυμνασίου.
Τα κριτήρια επιλογής της Οργανωτικής Επιτροπής αφορούσαν στη διενέργεια σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και καλών πρακτικών, όπου ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε για το υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης Α+).
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου κατά την παραλαβή του βραβείου, ανέφερε ότι : «πρόκειται για μια σύγχρονη σχολική κτιριακή εγκατάσταση, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που ενισχύει τον κοινωνικό ρόλο του σχολικού ιδρύματος, καθώς οι μαθητές γίνονται συμμέτοχοι σε ένα βιώσιμο περιβάλλον».
img 20231205 160920
Το συγκεκριμένο βραβείο έρχεται ως επιβράβευση μιας γενικότερης προόδου και ενός πρωτοποριακού πλάνου που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς έχει ήδη ολοκληρώσει και εφαρμόσει Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση της ποιότητας ατμοσφαιρικών και υδάτινων ρύπων και την Ενεργή Πλατφόρμα τιμολόγησης – διαχείρισης δημοτικών σταθμών φόρτισης οχημάτων. Σύντομα ολοκληρώνεται και ηΕνεργειακή Κοινότητα με στόχο την οικονομική αυτάρκεια του Δήμου (ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης ενέργειες 4,707,369 ευρώ), την παροχή κοινωνικής πολιτικής (με δωρεάν ενέργεια σε 2500 ευάλωτα νοικοκυριά) ενώ το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα εκτιμάται να είναι εξαιρετικά σημαντικό με εξάλειψη της επιβάρυνσης 20,266 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως.
Το πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου έχει ως μεταξύ άλλων ως στόχο την παροχή κοινωνικής πολιτικής στα ευάλωτα νοικοκυριά και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός του νομού καθώς και εφαρμογή βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών για τη δημιουργία Βιώσιμων πόλεων.
screenshot 2023 12 05 16 04 11 66 dba69a5e82e939c3ddef13f99a115ca3

dsc03448googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith