Ο Δήμος Αγρινίου τίμησε την κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, Πρόεδρο του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας

1652944789134

Παρουσία πολλών Αγρινιωτών ο Δήμαρχος Αγρινίου τίμησε την κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, Πρόεδρο του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην κ. Χρυσικοπούλου και εξήρε την προσφορά της : “Σήμερα εκπληρώνουμε ένα χρέος τιμής σε μια εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης. Η Μαίρη Χρυσικοπούλου μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη γιατί κατάφερε τη μέγιστη δικαίωση. Να συνδέσει το όνομα της με τον Τόπο της. Η Μαίρη μας πήρε από το χέρι και μας οδήγησε σε άγνωστα μονοπάτια της λαογραφίας και του πολιτισμού. Μέσα από η δική της ματιά ανακαλύψαμε κρυφά κομμάτια της ιστορίας μας. Φώτισε πτυχές του τοπικού πολιτισμού που ήταν στη σκιά για δεκαετίες. Ταυτόχρονα ανάδειξε τον ιστορικό ρόλο της γυναίκας στην περιοχή μας. Από τη σπουδαία κληρονομιά της καταγράφουμε την αδιάλειπτη παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Αιτωλοακαρνανίας. Το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων είναι η ανάδειξη της δύναμης που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, συνθέτοντας πολιτισμούς. Το μήνυμα αυτό ενσαρκώνει με τον πλέον μοναδικό τρόπο η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας
κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου”.

Hκ. Χρυσικοπούλου ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου και τους ομιλητές της εκδήλωσης κ. Στ. Φωτοπούλου Προϊσταμένη Ν.Π.Κ. Υπουργείου Πολιτισμού και τον κ. Κ. Κονταξή Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θράκης.
«Είμαι συγκινημένη για την τιμητική εκδήλωση και ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Αγρινίου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Εγώ, θέλω να πιστέψετε ότι έκανα το χρέος μου στη ζωή. Ανταποκρίθηκα στις προκλήσεις δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες, τους φίλους που με τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Χρυσικοπούλου ενώ προβλήθηκε videoμε βιογραφικά στοιχεία της προέδρου του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

Αναφορά στο έργο της κ. Χρυσικοπούλου έγινε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου ενώ ακολούθησε περιλαμβάνεται συναυλία με παραδοσιακή μουσική από τη χορωδία ΙΑΜΒΗ και το μουσικό σύνολο ΗΧΩ.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Εφη Τσακανίκα.
1652944789089

img 20220518 191525

img 20220518 192122googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith