«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Το ντοκιμαντέρ για την Κοινωνική Κουζίνα πίσω στο 2017

polixrono 2

«Χωρίς νομική υπόσταση έστω υποτυπώδης δεν μπορείς να ιδρύσεις κοινωνική κουζίνα», αυτά δεν τα είπαν στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο οι ελληνικές Αρχές αλλά οι ιταλικές πίσω στο 2017.
«Εγώ τους είπα ότι δεν χρειάζεται άδεια, 10.000 φορές το είπα, μαγειρεύουμε για εμάς, δεν χρειάζεται άδεια. Αυτοί επιμέναν στην άδεια. Εγώ φταίω που δεν τους έδωσα να το καταλάβουν, αλλά πόσες φορές να το πω»;

Στην Ιταλία ο Πολυχρονόπουλος δεν εισακούστηκε. Συνέχισε την δράση του στην Ελλάδα, κυκλοφορώντας με μια κατσαρόλα στις γειτονιές της Αθήνας.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ πίσω στο 2017, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μαζί με την σύντροφο του μιλούν για την κοινωνική κουζίνα που μετρούσε μέχρι τότε 6 χρόνια.

Κι ενώ τότε έλεγε πως δεν είχε ούτε 20 ευρώ στην τράπεζα. Λίγα χρόνια μετά βρέθηκε να διαχειρίζεται 8 εκατομμύρια ευρώ – κατά δήλωση του – και να ελέγχεται πλέον από τις εποπτικές Αρχές για μια τρύπα 600.000 ευρώ.

«Μερικές φορές αισθάνομαι εγκλωβισμένος»
Περπατούν χέρι με χέρι με την σύντροφο του να του κάνει παράπονα μπροστά στην κάμερα πως δεν μένει χρόνος για εκείνη.

«Μερικές φορές αισθάνομαι εγκλωβισμένος στον ”Άλλο Άνθρωπο”, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, δεν έχω χρόνο για τίποτα άλλο».

Στο ντοκιμαντέρ θα πει ότι είναι οξύθυμος, απόλυτος και εγωιστής. Έβαζε φωτιά στο πατρικό του για λίγη προσοχή θα πει: «Έβαζα φωτιά στο σπίτι μου, γιατί ένιωθα ότι δεν έχω την απαραίτητη προσοχή. Οι γονείς μου, μου έδιναν προσοχή αλλά είμαι εγωιστής, ήθελα και άλλο».

Παρουσίαζε τον εαυτό του ως αντισυμβατικό επαναστάτη που δεν έμπαινε σε καλούπια και δεν ήθελε ταμπέλες. Κυκλοφορούσε με γένια και καπέλο μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον παλιό του εαυτό με κοστούμια, πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία.

Η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου
Ο Πολυχρονόπουλος σήμερα μέσα στον κυκεώνα των αποκαλύψεων, φιλά την μητέρα του και λέει πως αυτή είναι η ηρωίδα του. Μια γυναίκα που στα 80 της χρόνια καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

«Ειλικρινά δεν περίμενα να λοιδορούμαι επί τόσες ημέρες, να διαπομπεύομαι, να μου αποδίδονται τέτοιος ατιμωτικές συμπεριφορές. Πολύ περισσότερο δεν περίμενα να διασύρεται και να ευρίσκεται υπόλογος ο γιος μου Κωνσταντίνος, ένας άνθρωπος που εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή του στην κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη, την βοήθεια, τον άνθρωπο», δήλωσε η ίδια.

Ο Πολυχρονόπουλος χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό της μητέρας του για να μπαίνουν τα λεφτά. Αυτός είναι και ο λόγος που ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με την ελληνική δικαιοσύνη. Μια γυναίκα που ζει όλα αυτά τα χρόνια σε ένα φτωχικό σπίτι χωρίς θέρμανση.

«Διαβιώ σε μία φτωχική μισθωμένη οικία, στην οποία ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν. Θα παραμείνω αξιοπρεπής, όντας απολύτως βέβαιη πως, στο τέλος της μακράς και επίπονης προσπάθειας ο Κωνσταντίνος θα βγει νικητής. Το καλό πάντα θα νικάει το κακό, το φως πάντα θα νικάει το σκοτάδι», περιέγραψε η μητέρα του Κ. Πολυχρονόπουλου.

Στη μητέρα του άλλωστε είχε αφιερώσει το βραβείο που είχε παραλάβει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και μία μέρα μετά απαξίωνε.

Η 80χρονη μητέρα του, όπως λέει, εξακολουθεί να έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον γιο της και θεωρεί πως αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith