Νίκος Γκρίζης: Θεματικά πάρκα και τοπική ανάπτυξη

grizhs

Είναι κοινή διαπίστωση ότι πολλές πόλεις της Χώρας, προκειμένου να ενισχύσουν την χειμερινή τουριστική περίοδο, ειδικά κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, επενδύουν στη δημιουργία θεματικών πάρκων. Με τον τρόπο αυτό αυξάνουν τον τουρισμό κατά τις ημέρες των γιορτών, αφού πολλές οικογένειες και σχολεία συρρέουν από διάφορες πόλεις, μικροί και μεγάλοι νιώθουν στιγμές χαράς και η τοπική οικονομία τονώνεται. Πόλεις όπως τα Τρίκαλα, η Δράμα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Καρδίτσα, η Κομοτηνή, ο Βόλος, το γειτονικό μας Αίγιο και άλλες, έχουν δει, εντελώς διαφορετικά, από τη δική μας την εξωστρέφεια, την τουριστική ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής αγοράς και όχι μόνο. Η δημιουργία ενός τέτοιου θεματικού πάρκου στο Αγρίνιο θα μπορούσε να συμβάλλει κατακόρυφα στην εισροή ξένου χρήματος, στην επισκεψιμότητα και στην προβολή της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών με ταυτόχρονη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Σε συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης, τις ξενοδοχειακές μονάδες και άλλους τομείς, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι προοπτικές εκείνες ώστε η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου να μετατρέψει την πόλη μας και τις γύρω περιοχές, έναν ενδιαφέροντα και ελκυστικό προορισμό. Ταυτόχρονα, μέσα απ’ αυτή διαδικασία θα δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω επενδύσεις με αποτέλεσμα την τοπική οικονομική ανάπτυξη.
Η επένδυση από πλευράς του Δήμου στη δημιουργία ενός τέτοιου θεματικού πάρκου αλλά και άλλων στη συνέχεια θα δημιουργούσε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να παραχθεί πλούτος, συνδημότες μας να βρουν εργασία, επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν οικονομικά και η πόλη να ευημερεί.
Αφού Πάρκο (Παπαστράτειο) δεν έχουμε, αφού Πάρκο (Επιχειρηματικό) δεν έχουμε, μήπως Πάρκο (θεματικό), που είναι και πιο εύκολο, να αποκτήσουμε;

Νίκος Γκρίζης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Αγρινίου

zenith