Νικητής με ρεκόρ στον 18ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος ο Φώτης Ζησιμόπουλος

zisimopoulos

Στον Μαραθώνιο δρόμο θριάμβευσε ο πρωταθλητής υπεραποστάσεων και νικητής του περσινού «Σπάρταθλου» Φώτης Ζησιμόπουλος της “Kasimis Training”, που πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, σε χρόνο 2 ώρες 23:40.

Δεύτερος τερμάτισε ο προπέρσινος νικητής του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» Γιώργος Καλαπόδης με χρόνο 2 ώρες 25:49, ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μπέης του Πανελληνίου Γ.Σ. με 2 ώρες 31:22.

«Ο αγώνας πήγε τέλεια, πίεσα όσο μπορούσα μέσα στην κούρσα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Μου αρέσει να ρισκάρω και δικαιώθηκα», δήλωσε μετά την επικράτησή του ο Ζησιμόπουλος, ενώ αστειευομενος ανέφερε πως ο μαραθωνιος σε σχέση με το Σπαρταθλον τελείωσε πολύ γρήγορα.

Απο τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ματίνα Νούλα, η οποια αναδείχθηκε νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με νέο ατομικό ρεκόρ (2 ώρες 45:02) βελτιώνοντας την προσωπική της επίδοση, που ήταν 2 ώρες 46:53 από τον τελευταίο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Το ευχαριστήθηκα πολύ! Είναι μία πάρα πολύ ωραία διοργάνωση και κατάφερα να πετύχω το ατομικό ρεκόρ που ήθελα. Θα μπορούσα να κάνω ακόμα καλύτερο χρόνο, με βάση την εικόνα που έβλεπα στις προπονήσεις, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχει διαρκής ατομική βελτίωση. Ήταν πολύ εμψυχωτική και συγκινητική η συμπαράσταση του κόσμου σε όλη τη διαδρομή. Είναι μία διαδρομή πολύ εύκολη, ιδανική για ρεκόρ και επιπλέον οι καιρικές συνθήκες σήμερα ήταν πολύ καλές. Ελπίζω να είμαι και του χρόνου εδώ!», τόνισε μετά τη νέα νίκη της η Ματίνα Νούλα.

Δεύτερη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη σε 2 ώρες 57:45, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Βουλγαρα Ντεσισλάβα Βισιλεβα με χρόνο 3 ώρες 05:51

Ρεπορτάζ : Βάσια Γκανάρα

rthess.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith