Νετανιάχου: Στόχος του πολέμου είναι να εξαλείψουμε τη Χαμάς

netanyahu ap.jpg

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η απόφαση για την έναρξη της χερσαίας εισβολής ελήφθη ομόφωνα, τόσο από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο όσο και από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας

Για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Χάμας, μέχρι την εξάλειψή της μίλησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο το βράδυ, λίγες ώρες μετά την έναρξη της δεύτερης φάσης των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ είναι σαφείς: «καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς. και επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι η απόφαση για την έναρξη της χερσαίας εισβολής ελήφθη ομόφωνα, τόσο από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο όσο και από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.

«Οι διοικητές και οι στρατιώτες μας που πολεμούν σε εχθρικό έδαφος γνωρίζουν ότι το έθνος και η εθνική ηγεσία στέκονται πίσω τους», τόνισε.

Ο Νετανιάχου είπε ότι τα στρατεύματα που έχει συναντήσει στο πεδίο είναι αποφασισμένα να αναγκάσουν τη Χαμάς να πληρώσει για τις ενέργειές της στις 7 Οκτωβρίου. «Είναι αποφασισμένοι να εξαλείψουν αυτό το κακό από τον κόσμο, για την ύπαρξή μας και, προσθέτω, για όλη την ανθρωπότητα»..

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι στρατιώτες είναι μέρος μιας κληρονομιάς Εβραίων πολεμιστών που χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια. Τόνισε δε ότι έχουν έναν στόχο: «Να νικήσουμε τον φονικό εχθρό και να εξασφαλίσουμε την ύπαρξή μας στη γη μας».

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith