Νέοι ορίζοντες και πολλαπλές συνέργειες από τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το ερευνητικό κέντρο Von Karman Institute

20220708 Ζαϊμης

Με σημαντικά αποτελέσματα για την επιστημονική κοινότητα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) στην καρδιά της Ευρώπης στο Von Karman Institute for fluiddynamics (VKI) στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που υπεγράφη στις 4/2/2021, η ΠΔΕ αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο της χώρας μας στο παγκοσμίου κύρους ερευνητικό κέντρο VKI. Στα πλαίσια της συμφωνίας παρέχεται οικονομική στήριξη της Έλληνες μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές, ώστε να εισάγονται στο VKI με υποτροφία διάρκειας ενός έτους που καλύπτει τα δίδακτρα και παρέχει και μηνιαίο επίδομα οίκησης και σίτισης.
Στις εργασίες συμμετείχε, δια ζώσης, με αντιπροσωπεία ο κ. Ζαΐμης τονίζοντας ότι αυτή η νέα γέφυρα συνεργασίας που «έχτισε» η Περιφέρεια Δυτικής και το ΠΣΕΚ ανοίγει νέους ορίζοντες με πολλαπλές συνέργειες. Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας στο Von Karman Institute, ο οποίος ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης και των μηχανών εσωτερικής καύσης, αποτελεί ένα νέο δρόμο συνεργασίας με ερευνητικά προγράμματα , με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και με φορείς υψηλής τεχνογνωσίας ενώ απώτερος στόχος είναι η σύζευξη πανεπιστημίων και ινστιτούτων με το VKI.
Ο πρόεδρος του ΠΣΕΚ, Κοσμήτορας ΣΘΕΤ,ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή ανέφερε: «Από την επίσκεψη αναδείχθηκε το πόσο θετική ήταν για την ΠΔΕ η συνεργασία με το διεθνές Ινστιτούτο στην κατεύθυνση συμμετοχής φοιτητών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών στο εν λόγω ίδρυμα εκ μέρους της Ελλάδος. Η ΠΔΕ και ο κ. Ζαΐμης στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή τη συνεργασία σε εθνικό επίπεδο, διαφορετικά θα σταματούσε η ανταλλαγή φοιτητών και μεταπτυχιακών, που είναι σημαντική».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Von Karman Institute έγινε η τελετή απονομής των πτυχίων στους απόφοιτους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τέσσερις Έλληνες.
Στην αποστολή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετείχαν, επίσης, ο καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος , Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ), του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ» , ο ΔρΚοσμάς Αλεξόπουλος, από το Εργαστήριο Συστηµάτων Παραγωγής και Αυτοµατισµο του Τµήµατος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο καθηγητής Δημήτριος Μούρτζης ,Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS).googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith