Νεκρό ένα 12χρονο παιδί και δύο σοβαρά τραυματισμένα από τους πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία

finlandia pirovolismoi

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φινλανδία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι και τα τρία θύματα ήταν 12 ετών και ότι ένας ύποπτος, επίσης 12 ετών, συνελήφθη.

Γονείς δήλωσαν στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια τάξη του σχολείου Viertola στην πόλη βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στο περιστατικό στις 09:08 (06:08 ώρα Ελλάδας) και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους. Τα παιδιά κλήθηκαν να παραμείνουν στις τάξεις τους μετά την επίθεση, σύμφωνα με το BBC.

Ο πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο δήλωσε ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους, καθώς και με όλους όσοι βρίσκονται στο σχολείο.

Στο σχολείο αυτό στη Βάντα φοιτούν περίπου 800 μαθητές, ηλικίας 7 ως 15 ετών, σε δύο εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, στο σχολείο αυτό εργάζονται περίπου 90 άνθρωποι.

Καθώς έγινε γνωστή η είδηση των πυροβολισμών, γονείς έσπευσαν στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους, αν και το κτίριο όπου σημειώθηκε το περιστατικό παρέμεινε αποκλεισμένο.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith