Νέες υποθέσεις λαθραλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο

alieia amvrakikos 3

Η παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό Κόλπο αποτελεί σοβαρή απειλή για τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Το Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία με το Σώμα Φύλαξης Φύσης (ΟΦΥΠΕΚΑ), δραστηριοποιείται εντατικά για την προστασία των φυσικών πόρων της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας από το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-maistros.gr κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ένας ερασιτέχνης ψαράς να αλιεύει παράνομα χρησιμοποιώντας πυροφάνι . Οι αρχές επιβλήθηκαν των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία και να προστατεύσουν το οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.
Πριν μερικές μέρες σε άλλη επιχείρηση του Λιμενικού στην περιοχή του Αμβρακικού
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του Λιμεναρχείου Πρέβεζας και του Α Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας , οργανώθηκε από τα στελέχη της ασφάλειας του λιμενικού Αμφιλοχίας επιχείρηση , βραδινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου .
alieia amvrakikos 1
Σύμφωνα με πληροφορίες από το e-maistros.gr, μικτό κλιμάκιο που αποτελείτο από στελέχη του λιμενικού σώματος και υπαλλήλους του ΟΦΥΠΕΚΑ εντόπισαν σε πολύ μικρό βάθος , κοντά στην ακτή και χωρίς σήμανση είκοσι (20) παράνομων αυτοσχέδιων κυκλικών κλωβών – νταουλιών. στην θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμνοθάλασσας Τσουκαλίου.
Οι λιμενικοί προχώρησαν στην περισυλλογή και κατάσχεση των μη επιτρεπόμενων αλιευτικών εργαλείων, ενώ τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν ζωντανά στη θάλασσα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και στους υπαλλήλους του σώματος φύλαξης φύσης του ΟΦΥΠΕΚΑ για τα θετικά αποτελέσματα των περιπολιών πού διενεργούν στην πάταξη λαθραλιειας, όπως και στην κ. Λιμενάρχη Πρέβεζας Αντιπλοίαρχο ΛΣ Σταματία Μαργέλη για τον άψογο συντονισμό και συνεργασία των υπηρεσιών.
alieia amvrakikos 2

zenith


googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith