Νέα αναβολή της προσφυγής Λύρου για το εκλογικό αποτέλεσμα

kostasliros 2023

Αναβλήθηκε και πάλι σήμερα η συζήτηση της ένστασης του πρώην Δημάρχου Κώστα Λύρου σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Λύρος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη με το αιτιολογικό ότι στην εκλογική διαδικασία δεν εφαρμόστηκαν ορισμένα από τα προβλεπόμενα του νέου εκλογικού νόμου.

Η πρώτη δικάσιμος αναβλήθηκε λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Οι υπόλοιπες όπως και η σημερινή αναβλήθηκαν λόγω της αποχής των δικηγόρων του Μεσολογγίου για το Πρωτοδικείο. Ο δικηγόρος του κ. Λύρου, Αχιλλέας Παπουτσάκης ο οποίος ανήκει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας μόνο την πρώτη φορά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από τον Σύλλογό του για να προχωρήσει η διαδικασία διότι όπως προαναφέρθηκε η αποχή ήταν πανελλαδική. Όλες τις υπόλοιπες φορές ήταν παρών και έτοιμος να προχωρήσει η διαδικασία αλλά τα κωλύματα οφείλονταν στην τοπική αποχή των δικηγόρων. Παρόλο που την πρώτη εκείνη φορά οι δικηγόροι του νυν Δημάρχου Σπ. Διαμαντόπουλου, είχαν αντιρρήσεις ως προς το γεγονός ότι δεν δόθηκε άδεια στον κ. Παπουτσάκη και μάλιστα στο περιθώριο της δίκης είχε γίνει «σύσταση» στον κ. Λύρο να προσλάβει δικηγόρο Μεσολογγίου. Ωστόσο τόσο σήμερα όσο και τις προηγούμενες φορές το κώλυμα που παρατηρήθηκε αφορούσε τους δικηγόρους του Μεσολογγίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι για σήμερα είχε προσδιοριστεί και η συζήτηση της ένστασης του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, κατά του εκλογικού αποτελέσματος που αναβλήθηκε ομοίως. Δικηγόρος του κ. Καραπάνου είναι η Κατερίνα Χριστογιάννη η οποία ζήτησε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο όμως δεν της δόθηκε, οπότε ζητήθηκε αναβολή και από αυτή την πλευρά. Η δικηγόρος του κ. Διαμαντόπουλου Έφη Σκούρα δεν ζήτησε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο, πράγμα που έδειξε ότι η πλευρά του νυν Δημάρχου δεν επιθυμούσε την συνέχιση της διαδικασίας.

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης που δόθηκε από την Έδρα είναι η 16η Απριλίου παρόλο που ο κ. Παπουτσάκης ζήτησε την 2α Απριλίου, προκειμένου να μην υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση, καθώς ο κ. Λύρος ανάλογα και με τις εξελίξεις έχει την πρόθεση να προσφύγει σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων.

aixmi-news.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith