Μουσικοχορευτική παράσταση από την ΓΕΑ την Κυριακή 28 Απριλίου

img 1439

“Στο διάβα της Εγνατίας οδού” είναι ο τίτλος της μεγάλης μουσικοχορευτικής παράστασης που διοργανώνεται από τον Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.
Η παράσταση αυτή εντάσσεται στις επιμέρους πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, σε σχέση με τις λαϊκές μας παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου μας.
Σκοπός της είναι η πολιτισμική προσέγγιση μέσω χορευτικών εμπειριών και μουσικών ακουσμάτων, διάφορων περιοχών σταθμών της χώρας κατά μήκος της Εγνατίας οδού.
Το ταξίδι ξεκάνει από τη Θεσπρωτία και ολοκληρώνεται στην Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσους σταθμούς το Μέτσοβο, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο.
Μια σύγχρονη αποτύπωση της Αρχαίας Εγνατίας οδού, στο διάβα της οποίας ξεχώρισαν οι ανθρώπινες δημιουργίες συνυπάρχοντας με τους αντίστοιχους λαούς και πολιτισμούς.
Για τις ανάγκες της παράστασης θα συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενά της, έξι διαφορετικά χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ καθώς και μια ομάδα αξιόλογων παραδοσιακών μουσικών και ερμηνευτών.
Ειδικότερα και σε ότι αφορά το περιεχόμενο της παράστασης τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ θα χορέψουν κατά τη διάρκεια της, παραδοσιακούς χορούς της Θεσπρωτίας, του Μετσόβου, της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης του Έβρου και της Κωνσταντινούπολης.
Σε ότι αφορά τους μουσικούς, στην παράσταση θα συμμετέχει η παραδοσιακή ορχήστρα SibeMORIA, με την Βασιλική Καμζέλα στο τραγούδι.
Παρουσιαστής και αφηγητής στη παράσταση θα είναι ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός της ΕΡΑ Ιωαννίνων και ερευνητής δάσκαλος παραδοσιακών χορών, Παναγιώτης Τζόκας.
Υπεύθυνος για τη διδασκαλία των χορών καθώς και για τον συντονισμό της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, Γεώργιος Τσελίκας.
Να σημειωθεί ότι η παράσταση θα ξεκινήσει στις 19:30 ακριβώς, ενώ η είσοδος στην αίθουσα θα αρχίσει στις 18:30.
Πληροφορίες για την παρουσία στην αίθουσα, καθημερινά στα γραφεία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, στο τηλ 26410 24767 και Γεώργιος Τσελίκας: τηλ 6977 285049.



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith