Μητσοτάκης για φωτιές: Απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός

mitsotakis ypourgiko xr

Με αναφορές στο θέμα των πυρκαγιών ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε «η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται εν μέσω της αναμέτρησης με τις πυρκαγιές, που δοκιμάζουν τη χώρα. Το κράτος είναι πράων σε εκατοντάδες εστίες σε όλη την επικράτεια».

«Είχαμε ένα δύσκολο Ιούνιο, με ξηρασία και υψηλούς ανέμους», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη στις πυρκαγιές λέγοντας, «ευχαριστώ όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αλλά εφιστώ την προσοχή για ένα καλοκαίρι που προβλέπεται πολύ επικίνδυνο».

Η μάχη αυτή θα διαρκέσει, όπως είπε και δεν θα κερδηθεί και χωρίς τη συμμετοχή και των πολιτών και στο πεδίο της πρόληψης.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό επιβάλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού

-εισήγηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Απορροφήσεις και πέμπτο αίτημα πληρωμής,

-παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατάξεις για την οργάνωση χερσαίων συνοριακών σταθμών και άλλες διατάξεις,

-εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με τις προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και για βιώσιμες μεταφορές και τέλος, εισήγηση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων, μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith