Μήνυση για τον καταγραφικό μηχανισμό υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου

deya

Εξελίξεις καταγράφονται σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στην υπόθεση του μηχανισμού παρακολούθησης που ανακαλύφθηκε στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Γιάννη Φαρμάκη.

Οι έρευνες έχουν περάσει στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτει την τεχνογνωσία ώστε να πλησιάσει στον ένοχο. Άλλωστε η περίπτωση θεωρείται πολύ σοβαρή μιας και σχετίζεται με παρακολούθηση σε δημόσια υπηρεσία και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ως γνωστόν, ο μηχανισμός εντοπίστηκε τυχαία από τον ίδιο τον κ. Φαρμάκη. Δεν λειτουργούσε σαν πομπός αλλά απλά κατέγραφε. Δηλαδή όποιος έκανε την καταγραφή, είχε την άνεση να παίρνει το υλικό, να το αξιοποιεί και να βάζει άλλη κάρτα μνήμης που θα αποθήκευε το νέο υλικό παρακολούθησης.

Ήταν μάλιστα τοποθετημένο σε πρίζα και σε τέτοιο σημείο ώστε να μην είναι εύκολα ορατό και γενικά περισσότερο έμοιαζε με μετασχηματιστή – φορτιστή παρά με κάμερα, κι έτσι δεν κίνησε υποψίες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του agriniopress, ο κ. Φαρμάκης προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος αγνώστων για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι στο γραφείο του προέδρου έχουν πρόσβαση ελάχιστα άτομα, στενεύει πολύ τον κύκλο των υπόπτων και είναι πολύ πιθανό όσοι έχουν πρόσβαση να κληθούν για κατάθεση.

agriniopressgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith