Μήνυσε τον Λευτέρη Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου

avgenakhs1

«Ντόμινο» εξελίξεων έφερε η δημοσιοποίηση του βίντεο από το αεροδρόμιο, με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη και έναν υπάλληλο. Το βίντεο έφερε διαγραφή του πρώην υπουργού από την ΚΟ της ΝΔ αλλά όπως φαίνεται, το θέμα θα έχει και συνέχεια…

Ο υπάλληλος του αεροδρομίου που κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του, προχώρησε σε μήνυση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, ο υπάλληλος κλήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που γίνεται από την ασφάλεια του αεροδρομίου και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη, για εξύβριση και απειλή.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Τονίζεται ότι τα καταγγελλόμενα αδικήματα -βια κατά υπαλλήλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βια, φθορά πράγματος που χρησιμεύει για εξυπηρέτηση κοινού οφέλους- είναι πλημμελήματα και επειδή ο Λευτέρης Αυγενακης έχει βουλευτική ασυλία, δε μπορούσε να κινηθεί αυτόματα η αυτόφορη διαδικασία. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν κατηγορούταν για κακουργήματα…

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο έγινε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου ο πρώην υπουργός φέρεται να επιτέθηκε κατά υπαλλήλου προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας, σε περίπτωση που ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να καλέσει τον καταγγελλόμενα βουλευτή με την ιδιότητα του υπόπτου οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, τότε θα απαιτηθεί όπως προβλέπει ο νόμος, απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, φέρεται να επικαλέστηκε την ασυλία του και την ημέρα του συμβάντος, λέγοντας «έχω ασυλία» στον αστυνομικό που έσπευσε στο σημείο του συμβάντος.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith