Μίλτος Ζαμπάρας: Ζωτικής σημασίας η αξιοποίηση των χώρων του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

ΖΑΜΠΑΡΑΣ

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την άμεση ανάγκη χρηματοδότησης των έργων για το παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Ο βουλευτής ανέλυσε την κακή υγειονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία αλλά και στα κέντρα υγείας και πως μέσα σε αυτή την δυσχερή κατάσταση υπάρχουν χώροι που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και ρημάζουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου, που κάποιοι από τους χώρους του εντάχθηκαν το 2018 στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προς χρηματοδότηση και έκτοτε δεν έχει προχωρήσει τίποτα.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής: «Δεν υπήρξε καμία σοβαρή μέριμνα για το τι θα γινόταν με αυτήν την υποδομή που αφέθηκε για να πάει στο νέο νοσοκομείο. Μάλιστα αυτό το παλιό νοσοκομείο βρίσκεται στον αστικό ιστό της πόλης και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πολύ σημαντικές υγειονομικές δομές».
Στην απάντηση του Υπουργού Υγείας ότι θα πρέπει να κατατεθεί καινούργιο αίτημα από την Περιφέρεια για την χρηματοδότηση ο βουλευτής επισήμανε: «Θα έπρεπε αυτό το ζήτημα να έχει επιλυθεί από τη στιγμή που είναι ήδη ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι ήδη ενταγμένο. Δηλαδή δεν είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και γίνεται ένα νέο αίτημα για να πάρει σειρά σε μια ουρά. Είναι ενταγμένο πρόγραμμα. Άρα, η δικιά μου η ένσταση, η δικιά μου η όχληση και η δικιά μου η επιμονή είναι συγκεκριμένη. Αυτό το έργο θα έπρεπε ήδη να είχε αποκτήσει μια χρηματοροή από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και πάει να δημοπρατηθεί. Αυτό θέλει η κοινωνία, αυτό θέλει ο κόσμος της περιοχής».
Στην συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης και των υπολοίπων χώρων του παλαιού νοσοκομείου που μένουν αναξιοποίητοι. Ο Υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση ως προς τους χώρους που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και δεσμεύτηκε να μελετήσει ως προς την αξιοποίηση και των υπολοίπων χώρων.

zenith


googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith