Μίλτος Ζαμπάρας: «ΛΑΡΚΟ & Τράπεζες: Στο ιδεολογικό DNA της κυβέρνησης η ερημοποίηση της κοινωνίας»

zamparas

Σημεία της ομιλίας του Μίλτου Ζαμπάρα, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο Βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την κατάργηση της αντισυνταγματικής ρύθμισης για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων.
Στην συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας επίκρινε την κυβέρνηση για την τροπολογία που αφορά τους εργαζόμενους στην Λάρκο και τόνισε: «Είναι τόσο ξεδιάντροπος ο τρόπος που ενεργείτε. Ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα δικαστήρια (που εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα) και ενώ βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα, εσείς ψάχνετε τρόπους να τους ξεφορτωθείτε». Με την εν λόγω τροπολογία η κυβέρνηση εξαφανίζει τους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, ενώ με πραξικοπηματικό τρόπο προσπάθησε να επηρεάσει την ελληνική δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας την μη ψηφισμένη τροπολογία (!) κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, εις βάρος των εργαζομένων.
Όσο αφορά για την τροπολογία που κατάθεσε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε ότι πρόκειται για μια ακόμη ξεδιάντροπη προσπάθεια να καλύψουν τις τράπεζες και όχι τους πολίτες αφού επί της ουσίας, βάζουν τις τράπεζες στην θέση του εισαγγελέα!
Στην συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια. « Η κυβέρνηση δεν θέλει να τα βάλει με τα καρτέλ. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το 2022 έλεγε ότι τα υπερκέρδη θα φορολογηθούν με το 90%, με γενναία επιστροφή της λεηλασίας πίσω στους καταναλωτές, μετά το πολιτικό χαστούκι των Ευρωεκλογών, αποφάσισε να φορολογήσει τα υπερκέρδη με τον κατώτατο συντελεστή (33%). Είναι επιτυχία ή απόλυτη αποτυχία και απροθυμία να πατάξουν την αισχροκέρδεια; Αλήθεια, τι γίνεται με τα υπερκέρδη των τραπεζών, των μεγάλων σούπερ μάρκετ και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας;”
Κλείνοντας ο Μ. Ζαμπάρας τόνισε: «Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας δεν αλλάζουν, είναι στο ιδεολογικό σας DNA η απαξίωση του κόσμου της εργασίας, είναι στο ιδεολογικό σας DNA, η εμμονή σας με τα συμφέροντα του κεφαλαίου».googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith