Μίλτος Ζαμπάρας: Ανάγκη άμεσης στήριξης στις εφημερίδες της περιφέρειας

Ζαμπάρας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας και 21 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την ανάγκη στήριξης του περιφερειακού τύπου.
Μετά από συνεχόμενες παρατάσεις λήγει, στο τέλος του έτους, η υποχρέωση κρατικών δημοσιεύσεων που αφορούν τις δημόσιες συμβάσεις στον περιφερειακό τύπο. Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση του: «Ο επαρχιακός τύπος αντιμετωπίζει μεγάλα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας. Για την πλειονότητα των τοπικών εφημερίδων το έσοδο από τις κρατικές δημοσιεύσεις ήταν ζωτικό για την λειτουργιά τους και αν τελικά δεν υπάρξει καινούργια παράταση, θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για να μπει λουκέτο στις περισσότερες από αυτές».
Όπως αναφέρει και ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εντύπων στην ανακοίνωση του «δε μπορεί να αγνοηθεί και το ευρωπαϊκό υπόδειγμα, αφού σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι δημοσιεύσεις αυτές ιδίως όσον αφορούν έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και γενικώς διάθεση δημοσίου χρήματος, πραγματοποιούνται στον έντυπο Tύπο, χωρίς να τεθεί ζήτημα υποκατάστασής τους από άλλες μορφές ηλεκτρονικής κλπ δημοσίευσης».
Στην συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας τονίζει: «Οι εφημερίδες στην περιφέρεια λειτουργούν κατά κύριο λόγο με το μεράκι και την διάθεση της συνεισφοράς στην τοπική κοινωνία και προσφέρουν για τους κατοίκους πολλές φορές τον μόνο τρόπο για να ενημερώνονται για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική τους κοινωνία. Είναι ζήτημα ελευθεροτυπίας, πλουραλισμού και δημοκρατίας να στηριχθεί ο έντυπος τύπος της περιφέρειας με ένα μόνιμο και αξιοκρατικό τρόπο».
Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα προχωρήσει άμεσα στην παράταση και κατόπιν στην μονιμοποίηση της υποχρεωτικότητας στη δημοσίευση των δημόσιων συμβάσεων στον έντυπο περιφερειακό Τύπο της χώρας.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith